Őze Áron beugrása az Anyeginbe

DSC_9325pc2_resize

Fotó: Dóka Attila

November 22-én mutatta be a Magyar Színház Puskin Anyegin című művét Molnár-Keresztyén Gabriella rendezésében a Sinkovits Imre Színpadon. A 21-én tartott házi főpróbán azonban sajnálatos módon a Guillot-ot játszó Simon András, színművész rosszul lett, kórházba szállították. Helyére a premieren Őze Áron, a Magyar Színház igazgatója ugrott be.

Egy nappal a Magyar Színház premierje előtt Simon András, a társulat művésze a házi főpróbát követően rosszul lett, s kórházba kellett szállítani. A bemutató előadás, hogy ne maradjon el, helyére Őze Áron ugrott be. Simon András jobban van, ugyan még kórházban van, de a hétvégén már remélhetőleg színpadra lép.

A Molnár-Keresztyén Gabriella rendezte Anyegin különlegessége, hogy nem megszokott módon két Anyegin és két Tatjana van a színpadon. Az előadás, amely csatlakozott a színház KiBelátó elnevezésű színházpedagógia programjához, fő témája, hogy az idős Anyegin, akit Fillár István játszik, találkozik fiatalkori önmagával, a Takács Géza alakította nyughatatlan Anyeginnel. Az egy nap alatt beugró igazgató elmondta, hogy a darab színre vitele rendkívül aktuális, hiszen a mai fiatalok nagy része él és ég akkora szenvedéllyel, mint a fiatal Anyegin.

Szereplők:

TATJÁNA

AUKSZ ÉVA

ANYEGIN

FILLÁR ISTVÁN

TATJÁNA

LOVAS ROZI

ANYEGIN

TAKÁCS GÉZA

PUSKIN

GÉMES ANTOS

ZARECKIJ

TAHI JÓZSEF

LÁRIN, KAPITÁNY, HERCEG

BEDE-FAZEKAS SZABOLCS

LÁRINA

BENKŐ NÓRA

GUILLOT

SIMON ANDRÁS

DADA, ALINE

TÓTH ÉVA

LENSZKIJ

DERÉK BENCE a.n.

OLGA

REIL EVELIN a.n.

és a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei

Látvány: MÉSZÁROS ZSÓFIA
Koreográfus: LISZTÓCZKY HAJNAL
Dramaturg: PERCZEL ENIKŐ, KISS-OCHTINSZKY JUDIT
Rendezőasszisztens: LÉVAI ÁGNES

Rendező: MOLNÁR-KERESZTYÉN GABRIELLA

Az előadás létrehozását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.