Óvodákat újítanak fel Józsefvárosban a nyáron

Józsefváros tizenöt óvodájából tizenhármat felújítanak a nyáron, a beruházásra 440 millió forintot szánnak – közölte a budapesti VIII. kerület önkormányzatának sajtóirodája az MTI-vel.

    A közlemény szerint a napokban fejeződött be három óvoda – a Százszorszép, a Napraforgó és a Várunk Rád Napközi Otthonos Óvoda – energetikai korszerűsítése, amelynek keretében – az Új Széchenyi Terv pályázatának forrásából – kicserélték a nyílászárókat, a radiátorokra hőfokszabályzókat szereltek, több épület külső homlokzatát hőszigetelték.
    A tervek szerint nyílászárócserék lesznek meg más óvodákban is a közeljövőben – írták.
    Hozzátették, a legtöbb óvodában a nyáron felújítják a játszóudvarokat, a tetőt, megjavítják a kerítést, kicserélik a burkolatot a csoportszobákban és az öltözőkben, korszerűsítik a vizesblokkokat és a szennyvízhálózatot, illetve festést végeznek.
    A Százados úti Pitypang óvoda új épületegyüttest kap, 2016 szeptemberét már ott kezdhetik majd meg a gyerekek. Emellett az önkormányzat új óvoda építését is tervezi a Corvin-negyedben a jelenlegi intézmény rossz állapota miatt, erről szeptemberben dönthet a képviselő-testület.

Forrás:MTI