Ötödjére díjazzák a „zöld” ötleteket

Az OzoneNetwork TV idén is jutalmazza azokat az utóbbi egy évben megvalósított zöld ötleteket, innovációkat, amelyek hozzájárultak bolygónk megóvásához, fenntarthatóbbá tételéhez. Az Ozone Zöld-díjra pályázhatnak cégek, civil szervezetek, magánszemélyek, sőt tavaly óta már újságírók is.

Immár ötödik éve ítélik oda az Ozone Zöld-díjat Magyarország „zöld csatornájának” kezdeményezésére. A díjra november 14-ig jelentkezhetnek olyan multinacionális cégek, kis- és középvállalatok, magánszemélyek, civil szervezetek és újságírók, akik konkrét környezettudatos innovációt valósítottak vagy valósítanak meg. A legkisebb ötlettől a legnagyobb projektekig bármilyen megoldással lehet nevezni – a hangsúly arra törekvésre irányul, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk magunk után, valamint, hogy a kreativitás és a környezettudatosság ötvözéséből példaértékű megoldások szülessenek.

Zold otletA jelentkezés ingyenes, feltétele, hogy 2013.10.14 és 2014.10.14 között megvalósított zöld, környezetvédelemmel, fenntarthatósággal kapcsolatos projekt vagy tevékenység legyen. A Sajtódíj esetében pedig olyan környezetvédelem és/vagy fenntartható fejlődés témakörében született cikket, publikációt, videóriportot, vagy tudósítást várnak, ami szintén a fenti időintervallumban jelent meg, nyomtatott vagy digitális formában, egy hazai sajtótermékben.

A jelentkezési űrlapokat 2014. november 14-ig várják az info@ozonenetwork.hu e-mail címre. A nevezéseket a Magyar Klímatanács, valamint a Szent István Egyetem Klímatanácsának vezetői értékelik.

A győztesek a korábbi évekhez hasonlóan igényes, névre szóló, valódi zöld díjat kapnak, emellett szereplési lehetőséget az OzoneNetwork TV Egyenlítő című napi vélemény és vitaműsorában.

A 2014-es Ozone Zöld-díjat november 19-én, a Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2014 konferencián adják át, Budapesten. Minden jelentkezés automatikus regisztrációt is jelent az eseményre. A győztesekkel itt videóriport is készül, amelyet az Origo hírportálon és az OzoneNetwork TV-n tesznek közre.