Ötből öt a H-Moto Team mérlege a Hungaroringen

A H-Moto Team száz százalékos mérleggel zárta a magyar nyílt nemzetközi gyorsasági-motoros bajnokság múlt hétvégi, hungaroringi fordulóját, hiszen azokon a futamokon, amelyeken legalább a csapat egyik pilótája rajthoz állt, kivétel nélkül H-Motós győzelem született.

Rizmayer Gábor (Superbike), Győrfi Alen (Superstock 1000) és Nagy Győző (Superstock 1000) egyaránt az összevont 1000 köbcentiméteres géposztály küzdelmeiben indult, ahol mind a szombati, mind a vasárnapi futam tekintetében Rizmayer szerezte meg az abszolút 1. helyet, míg Győrfi a Superstock 1000-ben bizonyult mindkétszer a legjobbnak. Superbike-ban tehát Rizi, Superstock1000-ben pedig Alen kettősgyőzelmével zárult a hungaroringi hétvége, melyet a csapat szombati endurance versenyszámban elért magabiztos győzelme tett teljessé.

Alent így a két nap során összesen ötször, míg Rizmayer Gábort négyszer szólították a dobogó legtetejére, mivel ők a nyílt nemzetközi értékelés mellett értelemszerűen a magyar értékelésben is mindkét futamukat megnyerték.

A kétórás endruance versenyen Győrfi Alen szerelőjével, Gayhoffer Gáborral és Császár Andrással egy csapatban állt rajthoz, és noha az elején a Talmácsi Gábor, Bódis Richárd összetételű csapat vezetett, ám ők egy technikai probléma folytán később hátraestek a 3. helyre, miközben Alenék magabiztosan behúzták a győzelmet.

Ez a versenyszám egyben egy igazi kuriózumot is magában foglalt, hiszen a 2007-es év 125 köbcentiméteres világbajnoka és ugyanazon év szintén 125-ös Európa-bajnoka többek között egymás ellen is megmérkőzhetett a Hungaroringen, ezen az alapvetően mindkettőjük számára tét nélküli versenyen, ahol a gyakorlásé és a jókedvé volt a főszerep. Alen mindenesetre nagyon élvezte, hogy Talmával egy mezőnyben és barátaival egy csapatban motorozhatott.

A H-Moto harmadik versenyzője, Nagy Győző élete első versenyét teljesítette 1000 köbcentiméteres motorral, ráadásul, idén ez volt az első alkalom, hogy motoron ült, így számára elsősorban most a tesztelésé és a formába lendülésé volt a főszerep. Győző a szombati futamot a 17., a vasárnapit a 16. helyen zárta az IMRC 1000 összesített nemzetközi mezőnyében, ami a Superstock 1000 OB értékelésében a 6., illetve az 5. helyre volt elég.

Németh Balázs és Kis Viktória végül nem tudtak rajthoz állni ezen az OB-futamon, de Balázs a most hétvégi, doningtoni versenyen már újra a Supersport világbajnokság mezőnyét erősíti majd, Wicca pedig gőzerővel készül a bajnokság következő futamára, amin már remélhetőleg ő is motorra pattanhat majd.

Győrfi Alen: (Superstock 1000 és Endurance):-„Nagyon jó volt újra itthon menni. Két év után indultam újra magyar bajnoki futamon, és nagyon élveztem minden percét. A Hungaroring valójában inkább volt most nekem idegen pálya, mint hazai, mivel több mint egy éve mentem rajta utoljára, és ilyenkor mindig új picit minden, amikor visszatérek. De az egész hétvége pozitív hatással volt rám, úgyhogy örülök, hogy itt lehettem. Mindkét napon sikerült megnyernem a Superstock 1000-es kategória értékelését, jó érzés volt a dobogó tetején ünnepelni. Ráadásul együtt mentünk a Superbike mezőnyével, így lehetőségem nyílt néhány nagyon élvezetes csatát vívni a pályán. Különösen a szombati párharcot élveztem Sárkány Dezső ellen, az utolsó körben kétszer is változott a sorrend közöttünk, de végül nekem sikerült előbb átszelni a célvonalat a leintésnél. Rizinek (Rizmayer Gábor) is próbáltam egy kis versenyt csinálni, de ő Superbike motorral megy ugye, és nagyon gyors és ügyes is, úgyhogy őt nem igazán tudtam megszorongatni. De örülök, hogy a saját kategóriánkban mindketten megnyertük mind a szombati, mind a vasárnapi futamot. Szombaton az endurance versenyszámban is elindultam a szerelőimmel, amit nagyon élveztem, hiszen abszolút baráti a viszony közöttünk, és még sohasem versenyeztünk így együtt. Ráadásul, ezt a versenyt is sikerült megnyernünk, így végképp csupa pozitív érzéssel távozhatunk a Hungaroringről. A BMW-m beállítása kapcsán is nagyon hasznos volt ez a hétvége. Vasárnap ugyan nem tudtam gyorsulni az előzőnapi időeredményeimhez képest, de a többiekkel ellentétben nem is lassultam, ami egy relatív gyorsulásnak is tekinthető, mivel a pálya körülményei romlottak időközben. Úgy érzem, jó irányba tudtunk elindulni a futómű beállítása kapcsán, úgyhogy egy minden szempontból hasznos és pozitív hétvégét zártunk. Jövő hétvégén a pannóniaringi Alpok-Adria futamon is rajthoz szeretnénk állni tesztjelleggel, hogy tovább tökéletesítsünk a BMW beállításain a portimaói FIM Superstock 1000 Kupa versenyére készülve.” 

Rizmayer Gábor (Superbike):- „Szombaton a verseny sajnos nem volt olyan nehéz, mint ahogy azt a szoros időmérő után gondoltam volna. Sikerült jól elrajtolnom, és mivel a többiek egymással csatáztak mögöttem, így rövid idő alatt olyan előnyt sikerült kiépítenem, ami a végéig elég volt. Bár győztem, és továbbra is száz százalékos vagyok az idei évben, de nem lehetek teljesen elégedett, mert nem sikerült olyan időket futni, mint amilyeneket szerettem volna, és még elég sokat kell dolgozni a motoron, hogy úgy működjön, ahogy szeretném. Örülök, hogy erős mezőny gyűlt össze a Hungaroringen, mert minél több jó versenyző ellen bizonyíthatok, én annál boldogabb vagyok. Igazából annak örülnék a legjobban, ha egy még ennél is erősebb mezőnyben a 3-4. helyekért kellene csatáznom, ez versenyzőként sokszor nagyobb elégtételt jelent, mint egy viszonylag könnyebben megszerzett 1. hely. Persze győzni sosem könnyű, úgyhogy boldog vagyok, hogy ismét sikerült mindkét futamot megnyernem.”

Nagy Győző: (Superstock 1000)-„Ez minden szempontból egy tesztverseny volt számomra. Idén most ültem először motoron, és 1000-es motorral is most mentem életemben először. Még sok bennem a 600-as berögződés, nagyon hozzászoktam a régi motoromhoz, úgyhogy egy hosszú tanulási folyamatnak nézünk most elébe. Fizikailag is eléggé igénybe vett ez a két verseny, de örülök, hogy célba értem, és ilyen sok kört meg tudtam tenni versenykörülmények között. Úgy érzem, ez most a fejlődés záloga. Nagyon örülök, hogy ilyen sok világbajnoki menő is színesítette ezen a hétvégén a mezőnyt, így még nagyobb öröm volt versenyezni.”

Németh Balázs: (nem indult)-„Szerettem volna indulni én is a hungaroringi OB endurance versenyszámában, mert ezt tényleg egy jó motorozási lehetőségnek tartottam így a Supersport világbajnokság versenyei között, de hát sajnos a motorkérdés sem volt egyértelmű, hogy milyen motorral megyek, milyen gumikon, és számos ilyen apró részlet hiányzott. De nem bánkódom, hogy ez most nem jött össze, mert ez úgy is csak egy tét nélküli gyakorlás lett volna a részemről, számomra egyértelműen a Supersport vb az első, ott szeretnék minél jobban szerepelni. Azért így is kinéztem szombaton a Hungaroringre, jó volt találkozni és beszélgetni kicsit a csapattársaimmal, illetve a többi motoros baráttal. Kicsit szokatlan volt úgy ott lenni egy versenyen, hogy nem indulok, de élveztem, mert rég voltam már magyar futamon, és jó volt találkozni a régi ismerősökkel.”

Kis Viktória: (nem indult)- „Sajnos úgy alakult, hogy a slovakiaringi verseny után ezt a hungaroringi futamot is kénytelen voltam kihagyni. Csütörtökön nagyon lebetegedtem, elkaptam valami vírust, és sajnos nem sikerült időben kilábalnom belőle, ezért nem tudtam most ott lenni a többiekkel. Idén eddig nincs szerencsém, de nagyon hiányzik már a versenyzés, remélem, legközelebb már én is ott leszek a mezőnyben. Gratulálok a csapattársaimnak a kiváló szerepléshez, ügyesek voltak mindannyian nagyon.”

Kelemen Krisztián, csapatfőnök:-„A hétvége az én szemszögemből pozitívan értékelendő, hisz röviden összegezve az egyik meghatározó csapat voltunk a versenyeken, ezt az eredmények hűen tükrözik. Rizi a tőle várt magabiztossággal nyerte a versenyeit, Alennek sikerült további kilométereket motoroznia és a beállítások tekintetében is előrébb lépett. Győző is megtett minden tőle telhetőt, de a hétvége folyamán ült életében először 1000-es motoron, tudom, hogy lesz ez még sokkal jobb is. Az endurance-ot is megnyerték a fiúk, úgyhogy nem panaszkodhatok.Egy kis hiányérzetem Wicca és Balu miatt lehetne, de Wicca vírusfertőzése miatt nem tudott elindulni, Balu már a hétvégén ismét a vb-s mezőnyben bizonyíthat, tehát velük is minden rendben lesz. Nagyon sűrűek a versenyek ebben a hónapban és nekem is helyt kell állnom több fronton, de bizakodó vagyok a következő versenyeket nézve és hasonló eredményeket remélek, mint a hétvégi ob-n. A csapat összes tagjának köszönöm a hozzáállását és példamutatását.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*