Oscar-díjas rendezők alkotásaival erősít a Paramount Channel

Májusban keddenként a legjobb direktoroké lesz a főszerep a filmcsatornán

a_zongorista

 

A filmeket elsősorban a bennük szereplő színészekről jegyezzük meg. De mi a helyzet a rendezőkkel, akik ugyanolyan elengedhetetlen részesei az alkotásoknak, annak ellenére, hogy nem mindig kerülnek reflektorfénybe? Májusban kedd esténként 21.00 órától az övék lesz a főszerep a Paramount Channel műsorán: a filmcsatornán ugyanis négy rendező összesen 34 Oscar-jelöléssel és 8 elnyert Oscar-díjjal büszkélkedő alkotása kerül képernyőre.

 

Május 9-én a Született július 4-énnel kezdődik a legjobb direktorokat bemutató tematikus kedd esték sora. A háborús dráma egy Vietnámban harcoló, majd a leszerelés után a mindennapokba visszaszokni próbáló katona történetét mutatja be, akinek a háborús sebeivel és a lebénulással is meg kell birkóznia. Oliver Stone rendező a lebilincselő alkotásért kiérdemelte a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat.

A rákövetkező héten Stephen Spielberg, a direktor legenda Különvélemény című filmjét láthatják a Paramount Channel nézői. Az előző alkotáshoz hasonlóan ebben az akcióthrillerben is Tom Cruise kapta a főszerepet, ami így szinte egyértelműen sikerre ítéltetett. Szerepe szerint John Andertont alakítja, aki az utópisztikus társadalomban kialakított rendszer csapdájába esik és csak remélheti, hogy időben ki tudja deríteni, hol is van a hiba.

Május 23-án A mandzsúriai jelöltet, Jonathan Demme egyik leghíresebb alkotását tűzi képernyőre a filmcsatorna, amelyben Meryl Streepé és Denzel Washingtoné lesz a főszerep. A történet szerint Marco kapitány és Shaw őrmester háborús szolgálatuk alatt ismerkednek meg. Tíz évvel később Shaw politikai karrierbe kezd, de Marco-ban felmerül a kérdés, hogy egykori bajtársa tényleg az a hős-e, akinek mindenki gondolja.

A legjobb rendezők filmjeit bemutató májusi kedd esték sorát Roman Polanski Oscar-díjas filmje, A zongorista zárja. Az 1930-ban játszódó alkotás egy szegény származású lengyel zsidó zongorista, Władysław Szpilman igaz történetét meséli el, aki a második világháború alatt Varsóban lakott.

Májusban kedd esténként tehát a világhírű direktoroké lesz a főszerep a Paramount Channel műsorán. Nem lesz hiány izgalomból és feszültségből sem: háborús, történelmi és utópiszikus témák váltják majd egymást.

Májusban kedd esténként a legendás rendezőké a főszerep a Paramount Channel filmcsatornán

 

Május 09. 21.00 órától Született július 4-én (Oliver Stone)

Május 16. 21.00 órától Különvélemény (Stephen Spielberg)

Május 23. 21.00 órától A mandzsúriai jelölt (Jonathan Demme)

Május 30. 21.00 órától A zongorista (Roman Polanski)