Óriási siker volt a beach taekwondo

Hagyományteremtő szándékkal idén strandkörnyezetbe ültette át a Magyar Taekwondo Szövetség a két évvel ezelőtt született Taekwon-day elnevezésű családi napját. A  Lupa  tavon rendezett gyorsrúgó verseny és Beach Poomsae Bajnokság minden várakozást felülmúlt.

Az egyik legnehezebb ellenfelet kapták a taekwondósok szombaton, mikor a III. Taekwon-day során a rekkenő hőségben kellett helytállniuk. Minden tisztelet és köszönet illeti a szövetség vezetését, Kiss Roland főszervezőt és a bírói, valamint szervezői csapatot, akik reggeltől estig fáradhatatlanul dolgoztak a rendezvény sikerén.
Kezdésként a már hagyományosnak számító gyorsrúgó versenyt bonyolították le, ahol az indulók adott idő alatt kellett, hogy minél többször eltalálják az érvényes felületet.
A déli szünetet követően délután a poomsae-sok vették birtokba a pástot és mutatták be formagyakorlataikat a bírók és a nézők előtt.
A szervezők és a résztvevők egybehangzó véleménye szerint egyértelműen jó döntésnek bizonyult strandra és a Lupára vinni a családi napot. A tervek szerint jövőre akár már nemzetközivé is válhat a beach poomsae mezőnye.

Szöveg: http://wtftaekwondo.hu

Fotók: Sződy Zsolt