Orfűn debütál a Rallye Café Racing csapata

Új névvel, megújult köntösben, de a megszokott profi alakulatával vág neki az idei esztendőnek és az A123 Teszt Rallye-nak Maricsek Miklós.

Az ORC 2017-es bajnoka a győztes csapaton ne változtass elvet követi az idei szezonban, hisz továbbra is az R4-es Mitsubishi Lancer EVO IX-sel versenyez majd, míg a navigátor ülésében idén is Bán Viktor diktálja az itinert. A kiszolgáló személyzet terén sem lesz változás, hisz a jól bevált szervizcsapat készíti fel és tartja karban a bajnokautót.

„Rendhagyóan indul a 2018-as esztendő, mert az elmúlt három évben még egyszer sem volt ennyire sűrű az szezon előtti hajrá. Idén az utolsó napokban készülnek el a versenyautók és szinte Orfűn, a Teszt Rallye-n indítjuk majd be, illetve próbáljuk ki a Mitsubishiket. A hétvégi futam így valóban egy tesztverseny lesz számunkra. A sprint mezőny előtt és az M csoportban fogunk autózni, így áll össze az a 80 km, amit megteszünk majd az autóval az Eger Rallye előtt. Munkás hétvégének nézünk elébe és az a cél, hogy a téli szünetet követően visszarázódjunk a versenyzésbe és újra felvegyük azt a sebességet, illetve tempót, amit maga az autó megkövetel tőlünk.

A másik érdekesség 2018-ra, hogy új csapatot alapítottunk, Rally Café Racing néven, azaz új színekben fogunk versenyezni a navigátorommal, Bán Viktorral. A csapat névadója a Rallye Café Magazin és mellettünk egy fiatal feltörekvő páros, Szauer Gergő és Rácz László képvisel majd az együttes színeit. A csapat arculatán folyamatosan dolgozunk, ami a megjelenést, a ruházatot, illetve a kiegészítőket illeti, ez a terveink szerint a Miskolc Rallye-ra nyeri el a végleges formáját.

Az előző csapatomban, az MR Racingben igyekeztünk sportszakmailag segíteni a nálunk versenyző párosokat, míg a Rallye Café Racingben megpróbálnám megvalósítani az irányú elképzeléseimet, hogy minél többet tudjunk segíteni a feltörekvő és tehetséges pilótáknak, azt is mondhatnám, hogy az utánpótlás nevelésben szeretnénk jobban részt venni az előttünk álló esztendőkben. Ez egy hosszú távú munka, és próbálunk komplex segítséget nyújtani a tehetséges fiatal versenyzőknek, hogy versenyautóba tudjanak ülni.”