Orbán magukra hagyja a kivándorolt magyarokat egy szélsőjobboldali szövetségesért

Orbán Viktor egy hét alatt megmutatta, hogy mire lehet tőle számítani a jövőben: szélsőjobboldali fordulatra. A héten találkozott egy gyűlöletbeszédért elítélt szélsőjobboldali holland politikussal, majd az osztrák szélsőjobbos alkancellárral. Tegnap mosolyogva fogott kezet azzal az emberrel, aki azért akart kerítést húzni Ausztria határára, hogy távol tartsa a magyarokat az osztrák munkahelyektől. Korábban Orbán több tiszteletet követelt a magyaroknak, hát ezt Bécsben már elfelejtette.

mester_nagy

Orbánnak fontosabb egy nacionalista szövetség kiépítése, mint a kivándorolt magyarok. Mással nem magyarázható az, hogy most szó nélkül hajlandó elfogadni az Ausztriában élő honfitársaink sorsát meghatározó döntést.
A Fidesz magára hagyta a kivándorolt magyarokat, mert csak külföldön hangoskodó elégedetlenkedőkként tekint rájuk. Miután Orbán kicsinyes bosszúként megnehezítette nekik a külföldről való szavazást, most már az érdekeik védelméről is letett.
Tállai Andrástól tudjuk, hogy a Fidesz itthon már a Jobbik programját hajtja végre, most pedig külföldi szövetségeseket gyűjt egy szélsőjobboldali fordulathoz.
Áprilisban azonban megakadályozhatjuk, hogy Orbán egy szélsőjobboldali fordulattal kiépítse a fideszes egypártrendszert.
MSZP
Mesterházy Attila, a Külügyi bizottság tagja