Orbán: készül a közmű-szolgáltatási törvény

Budapest, 2013. szeptember 20. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában adott interjúja előtt a Magyar Rádió stúdiójában 2013. szeptember 20-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Budapest, 2013. szeptember 20.
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában adott interjúja előtt a Magyar Rádió stúdiójában 2013. szeptember 20-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Jövő tavasszal kerülhet a parlament elé a közműszolgáltatások nonprofittá alakításáról szóló törvényjavaslat, amelyet akár még a választás előtt elfogadhatnak a képviselők – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A kormányfő szerint a készülő törvény a rezsicsökkentésnél is nagyobb vitákat fog kiváltani a nemzetközi térben.     Elmondta továbbá, hogy az idén télen is biztosítanak majd – a zömében állami erdőkből kitermelt – szociális tűzifát a piaci ár alatt, az önkormányzatokon keresztül. Az ezt szolgáló költségvetési keretet idén megkétszerezték, így mintegy kétmilliárd forint értékű szociális tűzifát fognak szétosztani – ismertette a miniszterelnök.     Orbán Viktor szólt arról is, hogy nem tartja elkerülhetőnek azt a csatát sem, amely a gazdasági szereplők rezsijének csökkentésével kapcsolatos.

Hat-hét nagyon komoly, korábban privatizált közműcég visszavásárlásáról, állami kézbe vételéről folyamatosan tárgyal a kormány – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

    A kormányfő szavai szerint ha megmarad a társadalmi támogatottság, egy-két év múlva közösségi tulajdonban lévő közszolgáltatási rendszer működhet Magyarországon.

Forrás:MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*