Óraiék magukra találtak

 Maxx Race Team – 19. Mikulás Rallye, 2015. december 6.

Lencse Zoltán – Hofbauer Tamás, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

Órai Balázs – Órai-Tallér Zsuzska, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

 

A Maxx Race Team színeiben két alakult sorakozott fel a december 6-ai, 19. Mikulás Rallye rajtvonalához. Míg Órai Balázsék újra felvették a ritmust a veszprémi illetve pécsi esésük után, addig a Lencse Zoltán – Hofbauer Tamás duó ideje korán búcsúzott a „küzdelmektől”.

 DSC_6033.photo_csn

Órai Balázs: A legfőbb célt teljesítettük: karc nélkül célba értünk. Úgy érzem, az első két gyorsra nagyon rányomta a pécsi bukás a bélyegét. Nem vállaltam el a különböző helyzeteket, és szörnyen hosszú féktávokat vettem. Csak a 3. gyors első harmadától kezdtem magamra találni, de a vizes árkos átkelés után az ablakspricni nem működött, így ekkor sem tudtam a magamtól elvárt időt hozni.

A 2. körben 17-20 másodpercet javítottunk az időeredményeken gyorsonként úgy, hogy a gyors részeken még mindig nem voltunk topon, de a lassabb, látványos részeken már elégedett voltam a teljesítményemmel. Mindent összevetve egy jó hangulatú versenyen vagyunk túl, és már várjuk a Szilveszter Rallyet, ahol ismét a feleségem fog navigálni.

 

Hofbauer Tamás: Nem tudok sajnos hosszan mesélni a versenyünkről. Jól indult, de hamar véget ért. Teljes revízión esett át a Mitsubishi a Mikulás-hétvége előtt, tökéletesen működött is a gép a teszten. Vasárnap jól is kezdtünk, az első két gyorson olyan időket autóztunk, hogy bent voltunk a TOP10-ben. A 3. szakaszon azonban lefogazott a váltónk, és a futam feladására kényszerültek. Az egész csapat értetlenül állt az eset előtt, hiszen vadonatúj alkatrész volt a kocsiban – utólag arra tippelünk, hogy anyaghibás lehetett a váltó. Sajnáljuk, hogy így alakult ez a buliverseny, de bízunk benne, hogy lesz még alkalmunk egy méltó, jó hangulatú évzárásra a Szilveszter Rallyen.