Opel flottával indul Magyarország első CarSharing, azaz közösségi autózási programja

Avalon Car(e) Services ma indította el – Magyarországon elsőként – a CarSharing szolgáltatást

Opel-Avalon stratégiai partnerség egy élhetőbb Budapestért

A CarSharing a világ más országaiban már régóta nagy sikerrel működő, személyre szabott közösségi közlekedési mód, mellyel a nap bármely szakában tetszőlegesen választott autókategóriát vehet igénybe. Olyan újfajta mobilitást tesz lehetővé, mellyel saját tulajdonú autó nélkül is bármikor autóhoz juthat. A CarSharing gondolata Svájcból indult útjára az állandósult közlekedési dugók, a város jobb levegőjének megőrzése, a tervezett és gazdaságos autóhasználat támogatása érdekében.

Ennek az innovatív, szemléletformáló szolgáltatásnak a magyarországi bevezetésére hozott létre stratégiai partnerséget az Opel Magyarország és az Avalon Car(e) Services. Az Infopark területén az első CarSharing flottát és a rendszer működését ma mutatták be a sajtó képviselőinek. A helyszínválasztás nem volt véletlen, hiszen az első Avalon CarSharing flottát az Infopark területén helyezték „üzembe”.

„Az Opel, amely úttörő szerepet vállalt a magyarországi autóipar megteremtésében, örömmel csatlakozik olyan úttörő kezdeményezéshez, mint a CarSahring program” – mondta Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „Az Avalon által indított CarSharing program nemcsak környezetbarát és gazdaságos, hanem egy igazán személyre szabott ajánlat az autósoknak. Magyarország vezető autómárkájaként is fontosnak tartjuk környezetet kímélő, korszerű megoldásokat. Műszaki értelemben is az Opel sokat tesz ezért: tavaly óta már a hazai utakon fut elektromos autója az Ampera, Szentgotthárdon, az Opel legkorszerűbb gyárában pedig az év eleje óta Euro 6-os motorok új generációja készül.”

Az Avalon Car(e) Services részéről Ilosvai Péter vezérigazgató a CarSharing nemzetközi tapasztalatairól beszámolva a magyarországi bevezetés kapcsán hangsúlyozta, hogy „ez a lépés az Avalon részéről nem egyszerűen üzleti lehetőség, nem egyszerűen a magyar közlekedési palettáról hiányzó elem behozatala – bár ez is nagyon fontos – hanem küldetés. Küldetés, mert hisszük és valljuk, hogy a XXI. század közlekedése generálta problémákra mielőbbi és hatékony megoldást kell találnunk. Mindezt úgy, hogy a gazdasági környezet diktálta fokozott gazdasági racionalitást is szem előtt tartsuk. Tervezze meg a napját, mi adjuk hozzá az autót!”

„Nagy örömmel támogatjuk ezt az innovatív kezdeményezést és biztosítunk helyet az Avalon első CarSharing flottájának az Infoparkban” – csatlakozott a házigazdákhoz Gasser Tibor gazdasági igazgató az InfoPark részéről.” A szolgáltatás révén egy újabb költséghatékony és fenntartható közlekedési lehetőséghez jutnak az Infopark bérlői.”

Az Infopark-flotta átadása csak az első lépés a szolgáltatás bevezetésében. Ez év végéig Budapest legfrekventáltabb irodaparkjaiban további CarSharing autók várják majd a céges ügyfeleket. A szolgáltatást még ebben a hónapban magánügyfelek számára is elérhetővé teszik.

Az autófoglalást 7 x 24 órás call center és online foglalási felület segíti. Valamennyi autó egyedi azonosítóval és saját parkolóval rendelkezik. Az autó használója mindig tiszta, kifogástalan műszaki állapotú autóba ülhet, valóban csak a vezetéssel kell foglalkoznia. Az egyes autókategóriák tarifái (használati idő és kilométer alapú) tartalmazzák az üzemanyag költségét is. Egyetlen feladata van a felhasználónak: az üzemanyag alacsony szintjénél az autóban található MOL-kártyával megtankolni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*