Önmaga szereli versenyautóját Mórocz Patrícia

A Garzone-Racing 19 éves rallycross pilótája futással, kondizással és lovaglással kezdte meg a felkészülését a 2014-es bajnoki szezonra

Noha még hónapok vannak a 2014-es felnőtt férfi rallycross bajnokság kezdetéig, Mórocz Patrícia, a Garzone-Racing színeiben versenyző tehetség már javában készül az idei szezonra. Fizikai felkészülés gyanánt fut, lovagol, valamint főszerelőjével a versenyautóját is igyekszik minél jobb formába hozni, hogy a bajnoki csatában bizonyíthassa, fiatal hölgyként megállja a helyét a rengeteg férfi között.

Noha az utolsó pillanatig úgy volt, hogy legfiatalabb és egyben egyetlen női sofőrként Mórocz Patrícia részt vesz tavaly év végén december 28-án és 29-én a Hungaroringen megrendezett jubileumi 15. Szilveszter Rallye-n, végül nem lett semmi a tervből. A Garzone Racing Team alig 19 éves versenyzőjét ugyanis ledöntötte a lábáról egy magas lázzal járó betegség, így csak az interneten keresztül tudta követni a hangulatos verseny eseményeit.

„Nehezen dolgoztam fel, hogy nem tudtam elindulni a versenyen, de mára már mind egészségileg, mind lelkileg abszolút rendben vagyok. Sőt, elkezdtem a felkészülésemet az idei szezonra. A futás a kondizás nem tartozik a kedvenceim közé, de az iskola mellett heti három alkalommal mindenképpen edzek, hiszen tudom, a megfelelő fizikai állóképesség a rallycrossban is a lehető legjobb alap a jó eredményekhez. Kiegészítő sportnak ott a lovaglás, ami évek óta rengeteget segít a felkészülésemben. Ha tehetem, azonnal megyek, és felnyergelem a lovam. Képes vagyok akár órákig is vágtázni Husika hátán, már-már elválaszthatatlanok vagyunk egymástól. Noha – sajnos – nem az én tulajdonom, mégis úgy érzem, mintha hozzám tartozna Husika” – árulta el Mórocz Patrícia.

A Vas megyei Gérce községben lakó lány jelenleg a Szombathelyi Műszaki Szakközépiskola Savaria tagiskolájának tanulója, ahol 35 fiú osztálytársa mellett autószerelőnek készül. Szükség is van a szakmai alapokra, hiszen aktívan részt vállal a versenyautójának felkészítésében. 2014-ben is a tavaly használt Peugeot volánja mögött szeretne minél jobb eredményeket elérni.

„Noha pár dolgot még mindenképpen tisztáznunk kell a jövőmmel kapcsolatban, az biztos, hogy a Garzone Racing színeiben indulok az idei rallycross bajnokságban. A kis Peugeot lassan-lassan harcra kész, és nagyon örülök annak, hogy a felkészítésében sokat tudtam már segíteni Benecz Sándornak, akinek munkája, remélem, aranyat ér majd a szezonban. Az év anyagi alapjai kezdenek összeállni, és a Bioextra támogatásával már 2014-ben szeretnék maradandó nyomot hagyni magam után a sportágban” – jelentette ki a 19 éves versenyző, akit a családja és barátja, Csontos Adrián mindenben segít álmai valóra váltásában.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*