ÖNKÉNTES RUHAVÁLOGATÁS SZTÁROKKAL

Az idei Adok-Kapok Napok népszerűsége minden várakozást fölülmúl: a jótékonysági ruhagyűjtő akció keretében az elmúlt nyolc napban több mint 31.000 felajánlás érkezett a Premier Outletbe. A kezdeményezéshez több híresség is csatlakozott, akik ruhaadományaik mellett önkéntesként is támogatják a projektet.

Május 5-én, az Adok-Kapok Napok hivatalos félidei ruhaválogatásán igazi szortírozó kavalkáddá alakult a Premier Outletben található Adománygyűjtő Pont. Dobó Kata, Wolf Kati, Erdei Zsolt, Katus Attila, Veréb István világbajnok bronzérmes és Módos Péter olimpiai és világbajnok bronzérmes birkózó is belevetette magát a munkába. „Nem is gondoltam, hogy ilyen nagy fába vágjuk a fejszénket” – jegyezte meg mosolyogva Erdei Zsolt a válogatás közben. Az Adok-Kapok Napok során beérkező adományok szétválogatása ugyanis nem kis feladat. Az jótékonysági akció szervezői kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a rászorulókhoz kerülő felajánlások valóban jó minőségűek legyenek, így több tízezer cipőt, ruhaneműt, játékot és egyéb adományt néznek át az önkéntesek és a hoszteszek.

„Az Adok-Kapok Napokat 2013-ban hozta létre a Premier Outlet, és a kezdetek óta az Ökumenikus Segélyszervezettel dolgozunk együtt” – meséli Imre Csaba a Premier Outlet igazgatója. – „Évről-évre nő az akció népszerűsége, egyre többen érzik át, hogy minden apró segítség számít. Mindez érezhető a számokból is: már most több mint 31.000 felajánlásnál tartunk, és reméljük, ez a szám még tovább nő a hétvégére. Ekkora mennyiségű adomány feldolgozásánál minden segítő kéz jól jön, annak pedig külön örülünk, hogy hírességek is felkarolták a kezdeményezést.”

Dobó Kata az Adok-Kapok Napok hivatalos védnökeként vett részt a ruhaválogatásban. „A kezdeményezés ereje abban rejlik, hogy felesleges, de jó állapotban lévő használt ruhája sok mindenkinek van, így ez az akció lehetőséget ad arra, hogy valaki mással jót tegyünk anélkül, hogy súlyos áldozatot kellene hoznunk. Nagyon örülök, hogy évről-évre egyre több gyermekruha érkezik hozzánk, és a felajánlások minősége is folyamatosan javul.”

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta, hogy minden felajánlásnak meg lesz a maga helye: az adományok olyan rászorulókhoz jutnak el, akik sokszor minden igyekezetük ellenére – például egy természeti katasztrófa, családi tragédia, betegség miatt – jutottak bajba. „A Segélyszervezet sokféle tevékenységének köszönhetően jól tudunk használni szinte bármilyen korcsoportnak szánt ruhadarabot. Nagy hiány van lábbelikből (cipő, csizma, papucs), és természetesen nagyon-nagy szükség van gyermekruhákra is”.

Wolf Kati – aki az Adok-Kapok Napok megnyitóján is részt vett – örömmel nézegette végig a ruhákat. „Nagyon megnyugtató, hogy már most ennyi szép ruha lóg a fogasokon, pedig még véget sem ért a jótékonysági akció. Szerencsés vagyok, mert én is részt veszek majd az adományok átadásában. Már alig várom, hogy lássam a gyerekek csillogó szemét, amikor felpróbálják a ruhákat. ”

Megunt, de jó állapotban levő ruháival most bárki segíthet! A Premier Outletben található Adománygyűjtő Pont (99-es üzlet) május 9-ig, keddtől csütörtökig 10:00 és 20:00 óra, péntektől szombatig pedig 10:00 és 21:00 óra között van nyitva. A biatorbágyi outlet központ boltjai is összefogtak a jó ügy érdekében: az adományozók segítségét kedvezményre jogosító kuponokkal köszönik meg.