Oláh Ibolya, teltház, We are women: Megnyílt az idei ELLE Fashion Show

Igazi nemzetközi hangulatban, teltházzal és sztárvendégekkel indult útjára az idei Elle Fashion Show, melyen a legismertebb francia, olasz és lengyel tervezőkön túl három fiatal hazai kreátor mutatta be 2016/17. őszi-téli kollekcióját a Várkert Bazár kifutóján. A „We are women” kampány Oláh Ibolyával elevenedett meg a kifutón.

Buda Marci, az Mr2 Petőfi Rádió műsorvezetője nyitotta meg a We are women koncepcióra épülő negyedik ELLE Fashion Show-t. Az eseményen a hazai divatvilág elitje tette tiszteletét.

„A kifutón nemzetközi és hazai tehetségek mutatták be legújabb kollekciójukat. A Show-t az olasz Paolo Errico nyitotta, majd a lengyel Elementy Wear következett, végül a párizsi Valentine Gauthier mutatta be legújabb kreációit. A külföldi tour-okat követően három magyar büszkeségünk következett: Kata Szegedi, a Kele Clothing valamint Sármán Nóra ruháiban vonultak a modellek” – mondta Liptai Lívia, az ELLE Magazin főszerkesztője.

A színvonalas divatestre a hazai közélet ismert személyiségei is kíváncsiak voltak. A nézők soraiban olyan hírességekkel találkozhattunk, mint Erős Antónia, Nagy Ervin, Balla Eszter, Détár Enikő, Király Viktor, Görög Zita, Kiss Ramóna, de itt volt Lakatos Márk, Pataki Ági, Danics Dóra, Baronits Gábor, Weisz Fanni, Nagy Adri és Keleti Andi is lányával.

Király Viktor most is talpig feketében, elmondása szerint egy tipikus „viktoros” kiegészítővel érkezett a showra.

„Ugyan a legtöbb tervező női ruhákat mutatott be, lenyűgöző volt számomra is az egész bemutató. Sármán Nóri ruhái eszméletlenek, gyönyörű csipkés ruháit teljesen megbabonáztak. Én egyébként mindig azt a divatot szerettem, ami hordható és nem csak a kifutóra készül. A magyar tervezők sokkal jobban tetszettek, szerintem vadabbak, bátrabban használják az anyagokat, színeket. Utóbbi rám kevésbé jellemző, én maradok a „mindig fekete srác”, pedig próbálnak néha baba-kékbe öltöztetni, de az nem az én világom” – mosolyog Viktor, aki kalapjával színt vitt letisztult megjelenésébe.

„Legjobban most Szegedi Kata ejtette rabul a szívem, de imádtam az egész estét. Voltak olyan ruhák, melyeket bármikor nagyon szívesen viselnék és persze olyanok is, amiket elképzelni sem tudnék magamon. Én a végletek embere vagyok, ami az öltözködést illeti: imádom a hamupipőke ruhákat, de a farmer-tornacipő kombinációt is. Úgy gondolom, hogy a belső értékek határozzák meg az embert, nem az, hogy éppen mit visel. Természetesen fontos, hogy ami rajtad van, mennyire tükröz téged, mennyire tudod kifejezni a ruháddal önmagad. Ezt a sokszínűséget láthattuk most is a kifutón” – mondja Kiss Ramóna, aki talpig fehérben érkezett a divatestre.

 „A francia tervező munkái tetszettek a legjobban, szuper lenne egyszer Magyarországon is ilyen utcaképet látni. A hazai kreátorok közül Szegedi Katát emelném ki, ugyanis nagy kabátmániás vagyok, de Sármán Nóri is mindig meg tud újulni, ami egy rendkívüli erény a magyar divattervezésben. Mostanában én is próbálok egyre merészebben öltözködni, kezdem levetkőzni a farmeres anyuka imidzset. Eltolódtam a minőségi anyagok, izgalmas szabások irányába, ha farmert hordok, azt is feldobom egy klassz cipővel vagy felsővel” – meséli Görög Zita, a hazai divatvilág egyik ikonikus alakja.

A show záróakkordjaként Oláh Ibolya lépett a kifutóra. Az énekesnő az Elle Magazin „We are women” – Nőiesség tabuk nélkül kampánya jegyében énekelte a „Baby” című számát, miközben a modellek bemutatták a három magyar tervező erre a témára kreált ruháit.

A divatesemény ma az olvasó nappal folytatódik: bemutatkozik számos nemzetközi márka, valamint aki tegnap lemaradt volna, ma ismét megtekintheti a legnagyobb külföldi és hazai tervezők összeállításait.

„Nagyon örülök, hogy teltházas estével indíthattuk el a show-t. Persze ezzel még közel sincs vége, szombaton ugyanis újabb színes bemutatók, nemzetközi márkák követik egymást a kifutón már kora délutántól. Aki pedig tegnap lemaradt volna, ma is megtekintheti a fiatal magyar tehetségek és a meghívott külföldi tervezők outfitjeit. Reméljük, hogy az ünnepélyes nyitányt követően ma is megtelik a Várkert Bazár” – zárta Liptai Lívia főszerkesztő.