Ókovács Szilveszter: fontos, hogy minél több gyerek forduljon a tánc felé

 Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója  Fotó: Juhász Melinda

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója
Fotó: Juhász Melinda

Az Operaház főigazgatója szeretné elérni, hogy jóval több gyerek forduljon a tánc felé, a mostaninál szélesebb utánpótlást biztosítva a Magyar Nemzeti Balettnek.

    Ókovács Szilveszter vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában hozzátette: a magyar táncművészet, a képzőintézmények értelmét az adja, ha számíthatnak magyar művészekre. Az évtizedekkel ezelőttihez képest századannyi gyerek jelentkezik csak, amelyből a jó tanárok kiválogatják a legkiválóbbakat, de a sokból értelemszerűen sokkal jobbakat lehet választani – jegyezte meg.
    Ókovács Szilveszter beszámolt arról is, hogy a nyáron bemutatásra kerülő Billy Elliot című musical gyerekszereplőinek kiválogatását már a bemutató előtt két évvel megkezdték. Erre azért volt szükség, hogy a gyerekek egy évig tanulhassanak, balett, beszéd és énekórákra járhassanak – mondta.
    A főigazgató szerint az az igazi tehetségkutatás, amikor egy év hosszú munka előzi meg a bemutatót, majd az előadások során “kikupálódhatnak” a szereplők. A főszereplőnek egyébként mindenhez értenie kell, mint fogalmazott, Billy Elliotnak “kis reneszánsz zseninek” kell lennie.

Forrás:MTI