Ők várják otthon a Szeged játékosait

Két szenzációs győzelemmel verekedte ki a továbbjutást a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligájában a Löwen ellen, a nyolcak között pedig már a THW Kiel a következő legyőzendő ellenfél. A szegedi arénában van egy különleges lelátórész, ahol a játékosok gyermekei és párjai izgulják végig a meccseket. Lássuk, kik azok, akik hazavárják a győztes gladiátorokat!

Vadkerti Attila, a szegediek kapitánya otthon is tekintélyes szurkolótábort tudhat magáénak. Felesége, az egykori kosaras Lódi Eszter, valamint a hétéves Luca és a négyéves Regő is szorít neki. „Amikor Luca még nagyon pici volt, annyit értett az egészből, hogy ha veszítünk, akkor korábban hazaérek egy tornáról, így annak szurkolt, hogy mielőbb kiessünk” – mondta nevetve a MOL-Pick Szeged veterán játékosa.

A kislány mostanra jobban megértette a kézilabda lényegét, bőven akadt rá alkalma is, hogy szokja a hangulatot, hiszen a szülők kéthetes kora óta viszik a meccsekre. „A londoni olimpiára már szerencsevirágokat is készített nekem és a többi játékosnak. Nagyon boldog, amikor az iskolában is azt hallja, hogy jól megy játék” – mondta a balszélső. A kislány olyannyira rákapott a sportágra, hogy maga is beállt kézilabdázni. „Nálunk a tanulás az első, a sportot ahhoz a feltételhez kötöttük, hogy jól menjen az iskola. Szerintem az is fontos, hogy a gyerekek többféle sportágat kipróbáljanak, és legyen türelmük hosszabb ideig űzni egyet-egyet” – mondta Vadkerti. A szegedi kapitány kisfia négyévesen még nem igazán követi a bajnokságok állást, viszont már szívesen „bandázik” a többi játékos gyermekével. „Néha kicsit olyan a lelátó egyik része, mintha a Pál utcai fiúk foglalnák el, csupa rosszcsont gyerek. Szeretek meccs közben rájuk pillantani, mert a család mindig jókedvre derít” – mondta Vadkerti Attila.

Antonio García Robledo balátlövő három éves kisfia teli van energiával, nem kérdéses, hogy ő is sportolásra termett. „Minden pillanatban izeg-mozog, úgyhogy sürgősen beíratjuk úszni itt, Szegeden, később pedig talán jöhet a kézilabda is. Erre mindenképpen szükség lesz, mert tényleg nagyon eleven kisfiú” – mondta a spanyol balátlövő, aki maga ugyan nem hallotta még Lucát magyarul beszélni, ám az óvodában állítják, hogy a spanyol szavak mellett néha magyarul is megszólal. „Feleségem terapeuta, de Magyarországon nem dolgozik, az otthonteremtésben segít. Soha nem hagyna ki egyetlen meccset sem, legyen az a Szegedé, vagy a spanyol válogatotté. Szegeden igazi családra találtunk, a játékosok összejárnak, remek a hangulat” – mondta a világbajnok.

 

Abban mindenki egyetért, hogy a Kiel nehéz ellenfél, de még mindig jobb, mintha a Veszprémmel kerültek volna szembe, mert így mindkét magyar csapatnak marad esélye a BL-ben. Mint ahogyan az is biztos, hogy a németek elleni április 12-i meccsen újra megtelik a gyerkőcökkel teli lelátó. A csapat életéről a MOL-Pick Szeged médiatámogatója, a SportKlub számol be különböző műsoraiban.