OH-elnökhelyettes: az utolsó héten jelentkezik a felvételizők többsége

Az elmúlt évekhez hasonlóan az utolsó héten jelentkezik a felsőoktatási képzésre felvételizők többsége. Az Oktatási Hivatal (OH) felsőoktatási elnökhelyettese az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában arról is beszélt, hogy a felvi.hu oldalon most hétfőn és kedden volt a “csúcs”.

    Stéger Csillát annak kapcsán kérdezték, hogy éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre.
    Az OH elnökhelyettese elmondta: sokan az utolsó napokban zárják le a jelentkezéseiket, és a zárónapon is rohamra számítanak. Kiemelte: minden a felvi.hu oldalon követhető, a honlapon az összes felsőoktatási intézmény képzése szerepel, az is, hogy azokat milyen munkarendben, finanszírozási formában indítják el. Emellett a felvételi eljárásról is megtalálható minden információ, például, hogy mire adnak pontot, és mit mikor kell benyújtani.
    Stéger Csilla kitért arra is, fontos, hogy minden dokumentumot – köztük a 11. és 12. évfolyamos bizonyítványokat is feltöltsék az oldalra, ugyanis az eljárás során a legkedvezőbb pontszámítást veszik majd figyelembe.
    Felhívta a figyelmet továbbá a megjelölt képzések sorrendjének fontosságára is. Ugyanis, ha például valaki mindenhol elérte a ponthatárt, az elsőként megjelölt helyre kerül majd be.
    Ezen a sorrenden egyszer lehet majd még módosítani – tette hozzá.
    Később is lehet még pluszpontot szerezni a nyelvvizsgával, ha annak eredménye július 12-ig megérkezik – fejtette ki a műsorban a hivatal elnökhelyettese.
    Az OH korábban az MTI-vel azt közölte: a jelentkezéseket kizárólag a honlapról elérhető e-felvételi rendszerén keresztül lehet benyújtani, legkésőbb szerda éjfélig. Ennek a határidőnek a lejártáig kell elvégezniük a felvételizőknek a személyes és kötelező adataik rögzítését, a kiválasztott szakok megjelölését és a szükséges, már rendelkezésre álló dokumentumok feltöltését.
    Február 20-áig kell hitelesíteni a jelentkezéseket az Ügyfélkapun keresztül vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190).

Forrás:MTI