NyusziSTOP! kampánnyal hívják fel a gyermekek figyelmét a felelős állattartásra

Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi-, Elemző és Módszertani Központja szakmai támogatásával működő Állatvédelem gyerekeknek csapata NyusziSTOP! kampányt hirdetett gyermekek, pedagógusok és szülők számára az Állatbarát Kihívás 2023 keretein belül.

Dr. Vetter Szilvia PhD, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője kiemelte: élő állatot ne adjunk ajándékba! Húsvétkor is gyakran találkozunk azzal, hogy néhány napnyi gondoskodás után megválnak az állattól. Ez nem csak etikátlan, de bűncselekmény is, hiszen aki gerinces állatát elűzi, elhagyja, kiteszi, akár 2 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Dr. Koska Hedvig, az Állatvédelem gyerekeknek főszerkesztője elmondta: az Állatbarát Kihívást 2023 januárjában indították el azzal a céllal, hogy a pedagógusokat egész évben motiválják a felelős állattartás és állatvédelem oktatására. A Kihíváshoz már több száz pedagógus csatlakozott, melynek köszönhetően naponta találkozhatnak a gyermekek az állatok világával, legyen szó társ-, haszon- vagy vadon élő állatról.

A NyusziSTOP! kampányban olyan képet vagy videót várnak a szervezők 2023. április 10-ig, ahol jól látható vagy hallható az alábbi mondatok valamelyike:

  • NyusziSTOP! Ne vásárolj élő állatot Húsvétra! Maradj a plüssnél!
  • NyusziSTOP! Ne vásárolj élő állatot Húsvétra! Maradj a csokinál!

Az Állatvédelem gyerekeknek csapata arra kéri a kampányban résztvevőket, hogy az elkészült képet vagy videót nyilvánosan osszák meg közösségi oldalukon és jelöljék meg az Állatvédelem gyerekeknek oldalát, illetve küldjék el kommentben is az elkészült alkotást!

A Kampányra már számos videó érkezett, a Homokkerti Pitypang Óvoda gyermekeinek üzenete itt látható: https://fb.watch/jKnOyPdCyu/