Nyugat Itthon kampány exkluzív estje a József Attila Színházban

Exkluzív kora esti programmal folytatódott a József Attila Színház emeleti dísztermében a Költészet Napja, balatoni színekkel, emlékekkel, újnyugatos „ízekkel”.

DSC_9942mA műsor szervezői/szerkesztői a korábbi előadások kapcsán már jól ismert Szabó Zoltán Attila (Újnyugat Irodalmi Kör) és Nyitrai Kata műsorvezetőkalauzolt a magyar tenger jól ismert versekkel, szép gondolatokkal átszőtt világába. A rendezvényen Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója köszöntötte a sajtó megjelent munkatársait.

Zöld Csaba és Schnell Ádám művészek vettek részt a Nyugat Itthon felolvasószínházában.

Benkő Krisztina, a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője bemutatja a művészek által megidézett tájegységet

Bemutatkoznak a régióból érkezett vendégek, a balatonszárszói József Attila Emlékmúzeum a Tihanyi Szabadtéri Játékok a Bujtor István szabadtéri Színpadon és Hévíz képviselői.

A Tihanyi Szabadtéri Játékok számos előadással és koncerttel jelentkezik idén, néhány napja elindult új honlapjuk is, http://tihanyiszabadterijatekok.hucímmel. Július 7-én Bujtor István emlékkoncert lesz, július 20-án Kern András est, melynek mi más lehet a címe, mint a jól ismert Lövölde tér. Érdemes ellátogatni a honlapra, augusztus végéig tarnak a programok.

Szintén színes programmal jelentkezik Balatonszárszó, június 22-én a József Attila (pályázati pénzből nemrégiben felújított)Emlékmúzeum lesz látogatható a Múzeumok éjszakáján. Szintén Balatonszárszón érdemes meglátogatni a Csukás Színházat is pl. július 13-án, amikoris a gitár virtuózai lépnek színpadra, Tátrai Tibor barátaival. A részletes programról a www.balatonszarszo.hu oldalon olvashatnak.

Az este témájához hűen (költészet és bor együtt jár), Balatoni kóstoló volt, a badacsonytomaji Borbély Családi Pincészet, a balatonlellei Konyári Pincészet és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. jóvoltából.

[nggallery id=6]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*