Nyomni fogják, ahogy a csövön kifér!

019_cel_121A szezonnyitó Eger Rallye-n megszerzett abszolút ötödik hely után a hétvégén hazai környezetben, a 21. Miskolc Rally-n bizonyíthat ismét a Spiztmüller Csaba – Bazsó Attila kettős. A hazai pálya természetesen előnyt és extra motivációt jelent a Full – Gas Motorsport Se kettőse számára.

Spiztmüller Csaba: A mostani futam inkább csak a nevében lesz Miskolc Rallye, hisz azokon a pályákon fogunk versenyezni, amik a korábbi Zemplén Rallye gerincét adták. Mindenesetre nagyon szeretem a zempléni szakaszokat, két bajnoki címemet is sikerült ott megszereznem, de érdekes módon nem szoktunk túl jól szerepelni Zemplénben. Remélem ez a mumus is elkerül bennünket és végre tudunk a zempléni gyorsokon is brillírozni. A technikán túl egyébként az időjárás is érdekes fordulatokat hozhat. Változékony, esős idő esetén érdekesen alakulhatnak a gumi stratégiák, hisz elég nagy területen fekszenek el a gyorsaságik. Könnyen megeshet, hogy az egyik szakaszon esik az eső, a másikon pedig süt a nap.

019_gy14_100

Azt gondolom, hogy jót tesz a magyar ralinak, ha vannak olyan kompakt versenyek, mint a mostani Miskolc Rallye, mert péntek-szombaton versenyzünk, a vasárnap pedig megmarad a pihenésre, a feltöltődésre. Az pedig egy nagyon komoly kihívás, hogy szombaton ennyi kilométert töltünk autóban. Ilyenkor az is bebizonyosodik, hogy az autóversenyzőknek sportolóknak kell lenniük, hisz a megfelelő fizikai felkészültség elengedhetetlen egy ilyen hosszú versenynapon.

Nagy várakozással tekintünk a futam elé, iszonyatosan fogjuk nyomni, amennyire tudjuk! Az tisztán látszik, hogy nekünk taktikázásra sem időnk, sem helyünk nincs, mert akik az új R5-ös autókban ülnek, azok egyre gyorsabbak lesznek, úgyhogy a maximumon kell mennünk végig, aztán majd meglátjuk, hogy mit dob a gép.

2015023Eger