Nyertesek és nem nyertesek a Viva Cometen

Viva Comet partiján a nyertes és nem nyertes jelöltek, a gálán fellépők, meghívott vendégek, és a média dolgozói vehettek részt. Az itt készült interjúkat olvashatják az alábbiakban. Készítette: Sződy Szabolcs. Fotó: Dóka Attila, Juhász Melinda

kkDSC_2640_resize

Király Viktor / Legjobb férfi előadó:- „Ez a díj, a szavazatok és a legjobb férfi előadó kategória győzelme egy jelzés, egy elismerés a rajongók és a szakma részéről számomra. Már háromszor voltam jelölve, de még nem sikerült elvinnem a gömböt eddig. Dolgozunk tovább, terveink között szerepel egy új dal és két videoklip is.”

Tibi (Hooligans), / Magyar Könnyűzenéért díj:- „Nagyon sokat jelent ez a díj, főleg így, hogy legtöbbször csak fiatalokat játszanak a Viva Tv-n. Csak letettünk valamit, és elismerés számunkra a Magyar könnyűzenéért díj. Ha nem is követjük az új zenei világot, de a hangzásban meg van évről-évre az, amit a közönség szeret. Rengeteg fellépésünk lesz, nagyon sokat játszunk. Egy új lemezünk jelenik meg, ahol a Hooligans híres nótáit, slágereit Csipa énekli duettben híres előadókkal. Többek között két új szám lesz Király Viktorral és Király Lindával.”

Young G / 2013 legjobb férfi előadója:- „Nem vagyok csalódott, hogy idén nem voltam a jelöltek között. Azért sem csalódás számomra, mert egy hónappal ezelőtt adtunk ki egy videoklipet és több mint másfél millióan megtekintették. Tavaly legjobb férfi előadó voltam, tavaly előtt legjobb új előadó. Úgy gondolom, a csúcson kell abbahagyni, ha lehet így mondani. Az elmúlt egy évben ugyanúgy zenéltem, ha zenei csatornákon nem is szerepeltem annyit, de a Youtube videómegosztón működik és nagy a nézettségem, szóval…,  megéri csinálni. Mostanában családcentrikusabb lettem, a feleségemnek, a gyermekemnek és édesanyámnak írtam egy dalt. Lesz egy bevásárló központos turné, több állomásos, illetve a környező országokban is fellépéseim.”

Children of Distance / Legjobb együttes és Superfan díj:- „Ez az ötödik díjunk, ezzel az idei kettővel együtt. Fontos volt és jól esett, hogy két díjat nyertünk, mert nagyon nehéz minden évben újabb célt kitűzni. Három évben voltunk már az év együttese, most negyedére is mi lettünk. Még mindig nagy élmény. Bár az első volt a legnagyobb, de minden évben megtiszteltetés, mert ez azt jelenti, hogy a rajongóink még mindig szeretnek minket és ez nekünk fontos. Nyolc év után ez a legfontosabb, hogy a rajongók még mindig szeretik a zenekart és ettől működik ez. A legnagyobb tervünk az, hogy élő zenekarral szeretnénk minél több helyen fellépni, járjuk az országot, szinte nincs is szabad hétvégénk. Ősszel jönnek majd az új klipek, várhatóan három-négy..”

hhhDSC_1918_resize

Hien / legjobb női előadó:- „Második gömböm ez, négyszer voltam jelölt. Erre a díjra már régen vágytam, nagyon boldog vagyok. Az előzőt a legjobb videoklipért kaptam, de az nem engem illet, inkább a rendezőt. A Berkeley egyetemre megyek, ez Bostonban van. Jövő májusban kezdem a tanulmányaimat, addig pedig koncertezem, fellépek, sokan gyakorolok a zenekarommal, mert új csapatom van. Próbálok minél többet a családommal, barátaimmal lenni. Az egyetem mellett küldök majd haza zenéket és nyáron koncertezem is.”

Düki / Legjobb videoklip jelölt:- „Harmadjára voltam jelölt itt a Viva Cometen. Picit csalódott voltam, reménykedtem benne, hogy enyém lehetne a díj. De annyira nagy meglepetés nem ért, ez már a harmadik alkalom. Most inkább a tánc volt előtérben. Énekkel is, tánccal is foglalkozom, az utóbbi időben inkább a tánccal. A Viva Cometre is én és a csapatom hoztunk a tánckart, erre is nagyon büszke vagyok. Főleg ezzel foglalkoztam. Szeptembertől vissza szeretném billenteni a mérleget, és a zene felé is, hogy azzal is arassak egy kis babért. Mivel zeneileg csappant a nézetségem, viszont tánc szempontjából lényegesen nőtt.”

Halott pénz / Legjobb együttes jelölt:- „Örültem a jelölésnek, már csak azért is, mert már jó ideje zenekaros formában találkozhat velünk a közönség a koncerteken. Nyilván valamennyire én vagyok és maradok is a Halott pénz, de egy éve már inkább zenekar formában lépünk fel. Ezért örültem a jelölésnek, mivel a legjobb együttes kategóriában voltunk. Ez egyrészt visszaigazolás volt az elmúlt egy évre, másrészt nagyon erős kategóriának éreztem. Örültem annak, hogy itt voltam ma és felléphettünk. Rengeteget koncertezünk nyáron és ősszel is, írok új dalokat, készülnek az új számok. Nemrég jött ki egy új klip „Nem érinthet meg” címmel, és hamarosan készül az újabb videoklip.„

Kállay Saunders András / Legjobb férfi előadó jelölt /:- „Előadhattam a legújabb dalomat, akusztik-verzióban. Azt láttam itt, hogy a közönség boldog volt és élvezte. Az Eurovízión a második legjobb lettem a magyar kijutó fellépők közül, de én nem versenyzem a saját országommal. Nem lényeges, hogy hányadik a legjobb zene. Odamentem, a legjobbat nyújtottam, amit csak tudok. Soha nem fogom elfelejteni, egy élmény volt. Nagy álmom volt, hogy képviseljem Magyarországot. Jövőre is beküldök egy dalt.

Nemsokára forgatjuk az új dalomnak a „Juliet”-nek a klipjét, lemezem jelenik meg ebben az évben, lesznek külföldi fellépéseim Európában. Az MTV csatornák szeretnék játszani a klipemet, a „Running”-ot. Munkáimban úgy érzem, hogy a jó úton haladok, de kell dolgozni érte.”