Nyakó: nagy siker a választóknak a törvény visszavonása

Kis győzelemként és a választók számára nagy sikerként értékelte a vasárnapi boltzár ügyében népszavazást kezdeményező szocialista Nyakó István hétfőn a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény visszavonásáról szóló kormánydöntést.

    Az ellenzéki politikus az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, az internetadó miatti tiltakozások után másodjára sikerült a nemzeti együttműködés rendszerét meghátrálásra kényszeríteni.
    A népszavazási kérdése a kormányzati bejelentés után okafogyottá vált – jelezte.
    Nyakó István azt mondta, “egy despotikus hatalom nem viseli el azt, hogy a választók szavazatukkal mondhassák azt egy diktátumukra: na ne, ezt nem”.
    Az MSZP-s politikus szerint az emberek pontosan értik, hogy a másik két népszavazási kérdés – a kétmillió forintos állami bérplafonról és az állami földek eladásának tilalmáról szóló – is az “egész rendszerről” szól.
    Nyakó István hozzátette, a kormány ezzel a lépéssel nem teszi meg nem történté a február 23-án a Nemzeti Választási Irodánál elkövetett bűncselekményt. Szerinte amíg nem derül ki, ki volt a megbízó, a kitervelő, a konkrét szervező, “demokratikus vészhelyzet” van az országban.    
    Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter hétfőn, a kormányülés szünetében jelentette be, hogy a kabinet a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényi szabályozás visszavonását javasolja a parlamentnek. A döntést egyebek mellett azzal magyarázta, hogy a vasárnapi munkavégzés tilalma megosztó kérdésnek bizonyult az elmúlt egy évben.

Forrás:MTI