Novodomszky Éva nagykövet lett

A köztévé csinos műsorvezetőjének már az év elején besűrűsödött az élete, a naptárja tele van programokkal. A Dal és a Család-barát felvételei mellett feleségként és édesanyaként is helyt kell állnia. Olasz férjével két fiút nevelnek Szentendrén, Cristianot (8) és Marcot (3), akik természetesen nem csak a képernyőn szeretnék viszontlátni édesanyjukat. A népszerű műsorvezető rendszeresen konferál rendezvényeken, és a napokban jótékonysági nagykövetként csatlakozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesülethez.

– Számos szervezet és magánszemély megkeresett már, hogy segítsek rajtuk, de ilyenkor nehéz eldönteni, mennyire valós a probléma, valóban jó helyre menne-e az adomány – meséli Novodomszky Éva. – A Syngenta Élelmiszerlavina Programot azért tartom példaértékű kezdeményezésnek, mert évek óta hal helyett hálót biztosít, megtanítja az embereknek az öngondoskodást.

Az élelmiszerlavina keretében civil szervezetek és települési önkormányzatok vetőmagra pályázhatnak, de a zöldségeket – helyi összefogás keretében – a rászorulók maguk termelik meg szakmai segítséggel, így az emberek a megszerzett tapasztalatok felhasználásával saját élelmiszer előállítására is képesek lesznek. Novodomszky Éva jótékonysági nagykövetként részt vesz a vetőmagok, a megtermelt élelmiszer szétosztásában, illetve képviseli a program értékeit a nyilvánosság előtt.

– Január végén a családdal Sárváron töltődtünk fel egy hosszú hétvégén, mert legközelebb már csak a nyáron lesz időnk pihenni – teszi hozzá Novodomszky Éva. – Bár néha elveszettnek érzem magam a sok teendő között, élvezem a felhajtást, hiszen végülis ezért választottam a televíziózást hivatásnak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*