Novák Katalin: a jövőben is a magyar családokért fogok dolgozni

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter beszédet mond a családpolitikához kapcsolódó szakmai elismerések díjátadóján a budapesti Haris Parkban 2021. december 13-án. Az ünnepségen a Bölcsődékért díjat, a Magyar fiatalokért díjat, az Esélyt az életre díjat, a Pro Voluntarius díjat és miniszteri elismerő okleveleket adtak át. MTI/Szigetváry Zsolt

Magyarország első női köztársasági elnökeként is a magyar családokért dolgozna a jövőben Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

    Orbán Viktor miniszterelnök keddi évzáró sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a Fidesz Novák Katalint jelöli köztársasági elnöknek.
    Novák Katalin kedden a közmédiának nyilatkozva azt mondta: a köztársasági elnökjelöltségre való megtisztelő felkérést köszönettel elfogadja. Kiemelte, hogy számára a magyar családok, a magyar gyermekek a legfontosabbak, s a jövőben is értük fog dolgozni.
    Kitért arra is, hogy az előtte álló feladathoz támaszt nyújtó családjából és istenhitéből merít majd erőt.
    Novák Katalin azt mondta: ha megválasztják, akkor Magyarország első női köztársasági elnökeként Magyarországot fogja képviselni és igyekszik az egész nemzetet megjeleníteni.
    Kiemelte, hogy Áder János jelenlegi államfő “élen járt” a teremtett világ védelmében.
    Novák Katalin hangsúlyozta: számára is nagyon fontos, hogy a földet “gyermekeinknek, unokáinknak jobb állapotban adjuk vissza, mint ahogy mi azt megkaptuk”. Ehhez viszont – mint megjegyezte – “kellenek gyermekek és unokák”.

MTI