Novak Djokovic együttműködési megállapodást írt alá a Raiffeisen Bank Internationallel

A szerb teniszcsillag, Novak Djokovic és a bécsi központú Raiffeisen Bank International AG (RBI) ma bejelentették, hogy együttműködésre lépnek egymással. A rekordidő óta, 316 hete a teniszvilágranglista élén álló Djokovic az RBI és leányvállalatai márkanagykövete lesz a közép-kelet európai (KKE) régióban. A Raiffeisen támogatást nyújt továbbá Novak Djokovic közelmúltban Belgrádban létrehozott teniszakadémiája számára.

„Hatalmas megtiszteltetés nekem, hogy a Raiffeisen márkanagykövete lehetek, és együttműködhetünk egy számomra nagyon fontos projekt, a belgrádi akadémiám működtetésében. Az RBI segít lehetőséget teremtenem a fiatal teniszezőknek arra, hogy a pályán és azon kívül is valódi bajnokokká váljanak. Sportpályafutásom során felbecsülhetetlen segítséget jelentett, hogy egy rendkívül felkészült csapatot tudhattam magam mellett. Ezért szeretnék ugyanilyen körülményeket biztosítani akadémiámon a teniszezők elkövetkező generációinak. A Raiffeisen partnerként fontos szerepet tölt be ebben a törekvésemben: együtt dolgozunk azon, hogy ez a sportág nagyszerű eredményeket érhessen el” nyilatkozta Novak Djokovic.

„Célunk, hogy a leginkább ajánlott bankká váljunk, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Novak Djokovic a nevét adja ehhez a törekvésünkhöz. Ő a KKE-régió egyik – ha nem „a” – legsikeresebb és legnépszerűbb sportolója. Nagyon hasonló értékeket vallunk vele, ezért meggyőződésünk, hogy az együttműködés közte és bankunk között tökéletes párosítás” mondta Johann Strobl, az RBI vezérigazgatója.

Az együttműködés három évre szól, és a felek döntése szerint meghosszabbítható. A Raiffeisen az akadémiának nyújtott általános támogatáson kívül hozzásegíti a fiatal teniszezőket ahhoz, hogy ifjúsági tornákon induljanak. Novak Djokovic nemcsak a Raiffeisen reklámjaiban és közösségimédiaeseményein szerepel majd, hanem részt vesz a bank kiemelt rendezvényein is. A szereplésével készült első reklámfilm forgatása Monte Carlóban, Djokovic lakóhelyén zajlott, és néhány napon belül kerül adásba a KKErégióban.

Novak Djokovic 82 ATP-tenisztornát nyert, ebből 18 Grand Slam verseny volt. Mind a négy Grand Slam-tornát megnyerte, legutóbb – kilencedik alkalommal – a februárban megrendezett Australian Opent. A 33 éves teniszező Belgrádban született, nős, két gyermeke van. Több mint hétmillióan követik Facebookon, Instagramon és Twitteren.