Nő majd a rehabilitáció után a Városliget zöldterülete

A mostani 60-ról 65 százalékra nő majd a rehabilitáció után a Városliget zöldterülete – közölte a Városliget Zrt. vasárnap az MTI-vel.

    A közlemény szerint a zöldterület jelentős növelése a park feleslegesen lebetonozott részeinek, a szükségtelenül széles utak és parkolók feltörésével, valamint a használaton kívüli épületek elbontásával megvalósítható, a növényzet rehabilitációja pedig átfogó és hosszú távú szakmai program alapján történik majd.
Hozzátették, hogy a Városliget területének jelenleg 35 százaléka beton, a parkon naponta több mint tízezer áthaladó, illetve ott parkoló autó hatása pedig jelentősen károsítja az egyébként is elhanyagolt növényzetet.
A betonfelületek “visszazöldítésével”, az autóforgalom radikális csökkentésével, az intézményi hálózat megújításával és az új kulturális intézmények létrehozásával a Liget Budapest projektnek köszönhetően az évtized végére eddigieknél “sokkal élhetőbb, zöldebb és szerethetőbb” Városliget várja majd a parkhasználókat – írták.
A Liget Budapest projekt ellen vasárnap civilek demonstráltak a Városligetben, ahol több mint ötszáz résztvevő formázta meg a “Ligetvédők szimbólumát”, a bátorságot jelképező ökölből kinövő fát.
A megmozdulást rendező szervezetek képviselői elmondták: a demonstrációval a projekt leállítását, visszavonását követelik, és azt, hogy a közpark megújításáról induljon valódi társadalmi párbeszéd.

Forrás:MTI