NMHH: ítélet erősíti meg, hogy jogszerű a Klubrádió hosszabbítási kérelmének megtagadása

 

Megerősítette a Fővárosi Törvényszék ítélete, hogy a Klubrádió által használt frekvenciára szóló jogosultság megújítása iránti kérelmet jogszerűen, törvényi kizáró ok miatt utasította el a médiatanács – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága kedden az MTI-vel.

    Közleményükben azt írták: jogszerűen, a médiatörvény előírásainak megfelelve járt el a médiatanács a Budapest 92,9 MHz-re szóló médiaszolgáltatási jogosultság megújítási kérelmének elutasításakor – állapította meg a Fővárosi Törvényszék keddi ítéletében, elutasítva a Klubrádió keresetét.
    Az NMHH kommünikéje szerint a bíróság leszögezte: törvényi kizáró ok miatt a médiatanácsnak nem volt más választása, mint megtagadni a rádió megújítási kérelmét.
    Az ítélet kitért arra, hogy mivel a Klubrádió a törvényi kizáró okot jelentő ismételt jogsértései ügyében nem élt jogorvoslattal, azok jogerőssé váltak, így a megújítás tárgyában nem volt más döntési lehetőség, mint annak megtagadása – írta az NMHH.
    A Klubrádió hét évre szóló hatósági szerződése a Budapest 92,9 MHz használatára 2014. február 14-étől 2021. február 14-éig tart. A médiatanács a rádió megújítási kérelmét a médiatörvény rendelkezéseinek megfelelően 2020 szeptemberében elutasította – idézték fel.

MTI