Nincs fedezet a kormány egészségügyi ígéreteire – reagálás a kormányszóvivői tájékoztatóra

 Az Orbán-kormány bűne, hogy öt év alatt kilométeresre nőttek a kórházi várólisták. A korrupt kormány a felelős azért, hogy a legfontosabb műtétekre 18-20 hónapig, vagy akár évekig is kell várni. A Fidesz-KDNP-kormány nem tett semmit a csípőprotézisre, a szürkehályog eltávolítására és más fontos beavatkozásra váró beteg emberekért!

A várólisták csökkentésének mostani ígérete csak egy újabb kormányzati hazugság. Pénz ugyanis nincs, hiába hivatkozik „kasszamegtakarításra” és a miniszteri keret maradványára a területért felelős államtitkár és a kormányszóvivő. Habonyról magyarra fordítva csak annyit mondtak: ha van maradvány ebben az évben, akkor fontos a várólisták csökkentése, ha nincs maradvány, akkor nem. Holott mindenki tudja, hogy egy olyan pénzhiányos területen, mint az egészségügy, nincs semmilyen „maradvány”! Az egész bejelentés csak fedezet nélküli ígérgetés.

A kormányszóvivő is csak „habonyog” az egészségügy fejlesztéséről. Néhány napja a költségvetés vitája során a Fidesz-KDNP ellenezte, hogy több pénz jusson a gyógyításra! Inkább stadionokra szavazták meg a milliárdokat. Bizonyára azért, mert a stadionok építését fontosabbnak tartják az emberek egészségénél. Akkor viszont most ne hazudozzanak az egészségügy fejlesztéséről!

Attól, hogy az államtitkár Habony Árpád tanácsára minden nap ígér valamit, még egyetlen ember sem fog meggyógyulni.- írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Tukacs István, országgyűlési képviselő.