Nico Terol: „Ott akarok lenni a legjobbak között”

A harmadik sorból, a nyolcadik rajtkockából vághat neki a vasárnapi, thaiföldi futamnak a Schmidt Racing Team spanyol világbajnoka

 

Folyamatosan javuló köridők után komoly előrelépés tapasztalható a Schmidt Racing Team és spanyol világbajnoka, Nicolas Terol thaiföldi teljesítményében. Az idei második Supersport vb-futamon a hispán motoros a harmadik sorból vághat neki a versenynek, és reményei szerint képes lesz a legjobbakkal csatázni vasárnap. Terol és a csapata abban bízik, hogy az idénynyitó után Thaiföldről is pontokban gazdagon távozhatnak.

 2016-Schmidt Racing-Terol-Thaiföld-időmérő1

Immár teljes szezonban szurkolhatnak a motorsport hazai rajongói egy magyar csapatnak a Supersport világbajnokságon. A tavaly három futam erejéig már bemutatkozó Schmidt Racing Team idén valamennyi versenyen rajthoz áll a spanyol világbajnoka, Nicolas Terol révén, míg az európai viadalokon Chrobák János is harcolhat az értékes pontokért.

Akárcsak a 2016-os idénynyitón, Phillip Islanden, a mostani thaiföldi időmérőn is a Superpole 2-ben kellett Nicolas Terolnak a pályára gurulnia, hogy minél jobb helyre kvalifikálja magát a vasárnapi futamra. A csapat bizakodó volt, hiszen a délelőtti szabadedzésen is javított már a spanyol pilóta, és annak ellenére, hogy az MV Agusta motorfék problémái csak kis mértékben csökkentek, az időmérőn jelentősen megjavította addigi legjobbját, és a kvalifikációt megnyerő, szintén MV Agustával versenyző francia Jules Cluzeltől mindössze 78 századdal maradt el, így végül a 8. helyről várhatja a vasárnapi rajtot. A csapat szerelői szinte megállás nélkül dolgoznak a hiba elhárításán, de az már látszik, Terol versenyről versenyre javul: amíg Ausztráliában a 11. helyről, azaz a negyedik sorból rajtolhatott, addig most egy sorral és három hellyel előrébbről várhatja a piros lámpák kialvását, illetve az élmezőnyhöz képest is jelentősen csökkent a lemaradása a köridőket tekintve.

Balogh Róbert csapatfőnök (Schmidt Racing Team): „Eddig elégedett vagyok a csapat és Nico teljesítményével is, példaértékű, ahogy dolgoznak a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. Újoncok vagyunk, de az látszik, hogy sikerült fejlődnünk az első, Phillip Island-i versenyhétvégéhez képest. Helyezésekben és köridőkben is mérhető a javulás, ezen az úton kell továbbmennünk, így nagyon bízom abban, hogy Nico a vasárnapi futamon versenyképesnek bizonyul, és a legjobbak között látja meg a kockás zászlót.”

Nicolas Terol versenyző (Schmidt Racing Team): „Elégedett vagyok a mai nappal, hiszen kézzel fogható eredményekkel előrébb léptünk az eddigiekhez képest. Sajnos a motorfékkel még mindig gondok vannak, így bizonyos helyzetekben óvatosnak kell lennem fékezéskor. Szinte mindenben előreléptünk Ausztráliához képest, és abban bízom, hogy a vasárnapi futamon folytatjuk ezt a fejlődést, és a maximumot kihozva magamból, mindez a helyezésben is megmutatkozik majd. Ott akarok lenni a legjobbak között, mert én ezzel tudom megköszönni a csapatom remek munkáját.”