Nguyen: Vendégségben Carl Lewisnál

Nguyen Anasztázia korábbi olimpiai bajnokoknak szurkolt, utóbb pedig Carl Lewisnál járt vendégségben.

Eredetileg úgy volt, hogy a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő sprinter is rajthoz áll a philadelphiai Penn Relays elnevezésű viadalon, ám mivel már a múlt héten is csonthártya problémákkal küszködött, ami mostanra sajnos rosszabbodott, végül az edzőivel közösen úgy döntött, kihagyja a versenyt.

„Nagyon sajnáltam, hogy nem futhatok, mert a hatalmas stadion tele volt nézőkkel, a versenyen pedig a középiskolásoktól kezdve a hetvenöt év felettiekig sokan rajthoz álltak. A veteránoknak száz méteres síkfutást rendeztek, így láttam futni egykori olimpiai bajnokokat, akik meglepően jó eredményeket értek el. Az egyik legkülönlegesebb verseny az volt, amikor az Egyesült Államok váltói a világválogatott váltókkal mérkőztek Futott például Justin Gatlin, Wallace Spearmon, Nesta Carter, Allyson Felix, Shelly-Ann Fraser, Kerron Stewart és Bernard Lagat is. A sok néző pedig varázslatos hangulatot teremtett a stadionban”– mondta Naszti, aki a verseny után még egy felejthetetlen élménnyel gazdagodott. Az egész csapat vendégségbe ment Carl Lewishoz.

„Gyönyörű háza van, hatalmas kerttel, amelybe egy-két őzike is betévedt. Volt fedett medence, billiárdasztal, üvegház és kis kerti tavacskák is. A kertben sütögettünk, néhányan billiárdoztak, mások kártyáztak, a három egykori világklasszis sprinter, Carl Lewis, Leroy Burrel és Floyd Heard pedig dominózott. Kicsit sajnálom, hogy fényképeket nem sikerült késztenem, de a telefonokat Car Lewis az érkezéskor elvette tőlünk, mert az előző években megesett, hogy a vendégek a konnektor mellett ültek és a telefonjukkal babráltak. Így mindenkinek más elfoglaltságot kellett találnia, és sikerült is”

– mosolygott a magyar sprinter.

Forrás: Felix Promotion