Nguyen: Hiányzott a somlói galuska (is)

Fogadóbizottság, szeretethullám és somlói galuska. Nguyen Anasztázia jó néhány hónap távollét után hazatért Houstonból, ahol egyrészt egyetemi tanulmányait folytatta, másrészt természetesen edzett és versenyzett – egészen más módszerekkel, mint itthon.

A Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő tehetséges sprintert komplett kis fogadóbizottság várta a Ferihegyi reptéren. A szülein kívül ott volt az edzője, Szabó Dezső, és a csapattársai is.

„Nagyon vártam már, hogy hazajöjjek, anyu somlói galuskával várt, ami nagyon finom volt, és a csapattársakat is jó volt újra látni, mindenki nagyon aranyos volt – mosolygott Naszti, aki hétfőn érkezett, kedden pedig már edzett is, hiszen az élet nem áll meg… – Az utolsó hetekben már csak edzéseim voltak, ami elég egyhangú, de az edzőim tanácsára nem versenyeztem, mert azt mondták, látták rajtam, hogy kimerültem, elfáradtam. Mindez azért volt, mert olyan edzéseket végeztünk, amilyeneket itthon sohasem csináltam alapozáskor.”

Nguyen elmesélte, míg itthon alapozáskor is maximum 200 métert futottak a résztávos edzések során, addig Amerikában 300-400 méteres távokkal alapoztak. A rajtok gyakorlása sem az itthon megszokott rövid távokon zajlott, hanem hatvan méteres távokon.

„Itthon két futóedzésem sem volt egymás után, nem hogy három, ott meg egy résztávos edzés után jött még a távolugrás és az erősítés – egyetlen délután leforgása alatt. Mielőtt hazajöttem, beszéltem az edzőmmel, az olimpiai és világbajnok Leroy Burrell-lel, aki elmondta: szorgalmasnak tart, és látta, milyen keményen dolgoztam nap, mint nap. Egyúttal nagyon kíváncsi a jövő évre, amikor már tényleg együtt végezzük majd az alapozást is, mert én most a szezon közepén érkeztem, januárban, amikor ők túl voltak az alapozáson, hiszen nekik már december végén elkezdődött a versenyszezon.”

Nguyen Anasztázia itthon természetesen nem pihen, kedden már edzett, a hét végén pedig rajthoz áll a Budapest Bajnokságon váltóban. Egyelőre ennyi biztos – persze, lesznek még versenyei, csak egyelőre nem tudja, hol és mikor – no és az, hogy augusztus 22-én visszautazik Houstonba, ahol tovább folytatja a tanulmányait és az edzéseit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*