Nézők alig, de Vettelt ez sem zavarja – rajtelsőség, ezúttal Dél-Koreában

A dél-koreai verseny időmérőjének legnagyobb esélyese természetesen Sebastian Vettel volt, aki fölényesen nyerte kéthéttel ezelőtt a szingapúri futamot.

F1 - GRAND PRIX OF KOREA 2013

Az időmérő edzés első harmadában a legtöbben már felhasználták a szuperlágy keverékből egy szettet a továbbjutás érdekében. Ez alól csak a két Red Bull, Hamilton és Grosjean voltak kivételek, de a négy pilóta így is simán továbbjutott.  Sejthető volt, hogy az edzés következő szakaszában a lágyabbik gumival ők majd elég jó eredményekre  lesznek képesek.  Ennek megfelelően a legjobb időt Vettel és Hamilton érte el, amikor már a legjobb tíz közé jutásért küzdöttek a pilóták. A két McLaren ebből a küzdelemből ezúttal vesztesen került ki, Räikkönen pedig nem követte el azt a hibát, amit Szingapúrban: szorosan Grosjeant követve továbbjutott az utolsó szakaszba.

A rajtelsőségért való küzdelem során Vettel  azonnal nagyon magasra helyezte a lécet: csapattársának is két tizedmásodpercet adott az első összecsapás során. Grosjean sem mutatott gyenge formát: három tizeddel  volt csak Vettelnél lassabb. A német első gyors köre ezúttal azonban elég volt a rajtelsőséghez: Hamilton jött be végül másodiknak, Webber pedig harmadiknak, de az ausztrál versenyző tíz hellyel hátrébbról kezdi meg a holnapi futamot – köszönhetően a szingapúri  „taxizásnak”. Grosjean lesz így holnap az „igazi” harmadik, akinek csapattársa, Räikkönen csak a tízedik helyet csípte meg. A két Ferrari az ötödik, illetve hatodik helyről indulhat a holnapi nagydíjon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*