New Yorkba megy a Pa-Dö-Dő- Szani Rolandnak mesélt Falusi Mariann

SONY DSC1983-ban jazzének kategóriában megnyerte a Ki mit tud?-ot, alig öt évvel később kultikus együttest alakított, Pa-Dö-Dő néven. Falusi Mariann és Lang Györgyi egy musical előadáson ismerte meg egymást, a többi pedig már történelem. Szani Roland a Class Kultúrában hétről-hétre a magyar kultúra legismertebb előadóit és művészeit kérdezi, heti vendége Falusi Mariann volt. Az énekesnő az operaházak világáról, országjáró koncertsorozatokról és közeli terveiről mesélt a leghallgatottabb rádió műsorában.

Mindannyiunk életébe belefér egy-egy tehetségkutató, nekem ez a Ki mit tud? volt. Ennek köszönhetően jutottam el Kubába, hatalmas dolog volt ez akkoriban. A könnyűzene pedig már a kezdetektől felszabadító erővel hatott rám” – kezdte Falusi Mariann, aki alig 5 évvel a tehetségkutató után Lang Györgyivel megalapította a kultikus Pa-Dö-Dőt.

Szani Roland óriási színházrajongó, így gyorsan erre terelődött a szó, Mariann ugyanis mostanában több színdarabban is látható. Az egyik ezek közül a Hét boszorka, amelyben a Kossuth-díjas Básti Juli és Pokorny Lia is énekel, a Chicago, amelyben Mariann börtönőrként tűnik fel, és az Amerikai komédia. Ez utóbbihoz a Pa-Dö-Dő énekesnője különösen kötődik, hiszen a magyar sztár édesanyja is ellátogatott az egyik előadásra.

Az Amerikai komédiához egy vicces eset is kapcsolódik. A bemutató után, amikor tudtam, hogy ott van az anyukám, az utolsó jelenetnél izgalmamban kihagytam a végszót és nem indult el a zene. Tudtam, hogy a többieknek már el kellett volna kezdeniük énekelni, az én szemeim előtt meg csak úszkáltak a halacskák. De szerencsére felocsúdott a zenekar és végül jól zárult az előadás.

Falusi Mariann figyelme mostanában elsősorban a színház felé összpontosul, azonban köztudottan utazni is nagyon szeret a népszerű énekesnő. „Hamarosan megyek Györgyivel New Yorkba, de Spanyolországba és Lengyelországba, Auschwitzba is szeretnék eljutni a közeljövőben” – mesélte lelkesen Mariann a Class FM-ben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*