Népszavazás a vasárnapi nyitva tartásról: az MSZP reagálása Pálffy Ilona az NVI elnökének tegnapi döntésére

1. Pálffy Ilona a Nemzeti Választási Iroda vezetőjének tegnapi döntése szerint a Nemzeti Választási Bizottság honlapján közzétett információk, dokumentumok csak tájékoztató jellegűek, azokat nem lehet komolyan venni. Ez jó hír, hiszen akkor a 2014. évi országgyűlési, európai parlamenti és önkormányzati választások eredményeit sem kell komolyan vennie senkinek.
2. A népszavazás kezdeményezéséről, az európai polgári kezdeményezésről, valamint a népszavazási eljárásról szóló 2013. évi CCXXXVIII. törvény Pálffy Ilona állításaival ellentétben nem köti a jogerőt a Kúria honlapján való közzétételhez. A bíróság határozata annak meghozásával jogerős. Márpedig az NVI a bíróság aláírt, bélyegzővel ellátott határozatának másolatát saját állítása szerint is, a valasztas.hu oldalon 16 óra 5 perckor közzétette. E szerint a döntés 16 óra 5 perc előtt megszületett. Ha valaki ennek az ellenkezőjét be tudja bizonyítani, az előtt megemeljük a kalapunkat.
3. Az MSZP természetesen bírósághoz fordul a nyilvánvaló törvénysértés megállapítása végett. Nem tudunk mást tenni, mint bízni abban, hogy a bíróságon még a törvények képzik a döntések alapját, nem pedig a Fidesz politikájának való megfelelési kényszer. Magyarország polgáraitól addig is türelmet kérünk. Addig.- írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Harangozó Tamás  frakcióvezető-helyettes.