Neonparádé az erdő mélyén – Megérkezett a We Are Rockstars legújabb klipje!

A rocksztárok megunták a “szex, drogok, rock’n’roll” életérzést, és elvonultak a Bükkbe, hogy remeteként éljenek. Természetesen mindezt csak egy klipforgatás kedvéért tették a We Are Rockstars tagjai, akik nemrégiben a legújabb dalukhoz, az Ő vagy énhez készítettek a 90-es évek hangulatát megidéző, rendhagyó klipet.

Az együttestől eddig is különleges megoldásokat szokhattunk meg, hiszen láthattuk már őket fővárosi kockafejekként (Magasban/Gorgeous One), legutóbbi klipjükben (Rólunk szól/Paperbacks on the Shelf) pedig neon színekben zenéltek, így nem csoda, hogy a legújabb mini-mozi is rendkívülire sikeredett.

A 90-es évek házivideóinak stílusát felelevenítő klip rendezője nem más, mint Szőke Barna, azaz MYGL, aki ezelőtt olyan együtteseknek készített videókat, mint az Amber Smith, a The Qualitons vagy épp a Tudósok.

A zenészként is ismert (Qualitons, Hó Márton és a Jégkorszak, Nemjuci, Planet 55) művészt főleg az Ő vagy én kezdődallama inspirálta, ebből született meg az elvonulás, a puritanizmus, az idegen világ és a diszkomfort témáját körülölelő történet: „Szerintem senkinek sem fog elsőre lejönni. De ez nem is baj, végül is ez egy klip, nem egy film. Inkább a dalról szól, mint a történetről.” 

Aki mégis szeretne a sztori mögé látni, annak némi útbaigazítást ad MYGL: „A klip valójában csak egy összefoglalója, egyfajta végkifejlete az előzményeknek, nem más, mint egy meggondolatlan döntés következménye. A zenekar elvonultan él, a természetben, a maguk kis világába fordulva, szektaként. A lány (akit Erdős Viki alakít) belecsöppen ebbe a kis világba, idegenként és ártatlanul, és természetesen több zenekartagot is kiszemel magának, mint potenciális szeretőt, de nem teheti, hisz idegen, nem ebből a világból való. Így kapcsolódik a számhoz a történet, miszerint el kellene végre döntenie a lánynak, hogy kit is választ majd a végén, de ez nem történik meg, a zenekar pedig megelégeli a hezitálást, és a végén »visszaküldi« abba a világba, ahonnan érkezett.”

Hogyan is kapcsolódnak össze a neonfények és a vidéki életérzés? „Mindenképp szerettem volna valami trükköt, amiről lehet beszélni, találgatni, mi az, és igyekeztem ezt a történettel összekapcsolni. Hát így lettek ezek a világító neonbigyók, amik jelzik, hogy a lány nem erről a világról való, és birtokában van egyfajta mágiának“ – magyarázta MYGL.

Az Ő vagy én a csapat személyes kedvence és egyben a legutolsó kislemez a második albumukról (Second), ám hogy a rajongók ne egy már ismert dalt, hanem egy igazi különlegességet kapjanak, némi ráncfelvarráson esett át a szám. A végeredmény egy frissebb, lendületesebb hangzás – szokás szerint magyar és angol dalszöveggel (Love & Hate) egyaránt. A We Are Rockstars tagjai a dal megjelenése mellett sem pihennek: novemberben amellett, hogy a The Boxer Rebellion előtt hangolták a közönséget, a hónap végén a Klaxons előzenekaraként játszanak.