Németh Balázsnak kedvezhet a bolyban való motorozás

Németh Balázs számára kedvezően indult a portugál nagydíj második napja, hiszen a magyar versenyző a délelőtti szabadedzésen javítani tudott az eddigi legjobb idején, azonban sajnos a délutáni időmérőn nem jött ki a lépés neki.
A portmaói nagydíj második napján is kegyes volt az időjárás, hiszen a Supersport mezőnye – köztük Németh Balázs – száraz, tizenhét fokos időben gurult pályára a délelőtti második szabadedzésen. A Complus SMS Racing magyar motorosa a pénteki technikai problémák után, ezúttal gond nélkül kezdte meg a körözést a portugál ringen és az első időmérőn futott legjobbján több mint egy másodpercet javítva végül a huszonhatodik helyen zárta a második tét nélküli tréninget. A délutáni második időmérő a korábbiakhoz hasonló, ideális körülmények között vette kezdetét, ahol a H-Moto Team versenyzője minden tőle telhetőt meg tett annak érdekében, hogy a lehető legjobb rajtpozíciót szerezze meg. Németh Balázs végül is a harmincadik helyen zárta a kvalifikációt, ami azt jelenti, hogy holnap mindenképpen egy jó rajtra lesz majd szüksége a felzárkózás érdekében. A magyar motoros szeme előtt továbbra is a pontszerzés lebeg, még ha jelen pillanatban kissé távolinak is tűnik ezen cél elérése. Az edzések tapasztalatai alapján azonban a futamon kedvezhet majd Balázsnak a bolyban való motorozás, emellett pedig ne feledjük, hogy a 24 éves pilóta a versenyeken rendre előkelőbb helyen szokott célba érni, mint a rajtpozíciója.
A másik két magyar versenyző, Talmácsi Gábor és Tóth Imre, a tizenkilencedik, valamint huszonhatodik rajtpozíciót szerezte meg. A Supersport versenyére magyar idő szerint holnap délután fél háromkor kerül majd sor, amelyet az Eurosport2 élőben közvetít majd. Emellett ne feledkezzünk meg azonban arról sem, hogy 11:30-tól a Superstock1000 futamát tekinthetjük meg, ahol Győrfi Alenért szoríthatunk majd.
Németh Balázs:-  „Jól indult a napunk, mivel a délelőtti edzésen sikerült egy biztató beállítást találni, aminek köszönhetően képes voltam javítani a pénteki időmön. A kvalifikációra végrehajtottunk néhány további változtatást a motoron, azonban azok sajnos nemigen váltak be, és nem sikerült tovább gyorsulni, így egyelőre úgy tűnik, hogy a szabadedzésen használt setup lehet a jó. Az is kissé megnehezítette a dolgom, hogy míg a második tét nélküli tréningen általában jól jött ki a lépés és egy-egy boly mögött tudtam motorozni, illetve húzatni magam, addig erre az időmérőn nem nagyon volt lehetőségem. Általában felültek előttem, vagy pedig üres volt a pálya előttem, úgyhogy az utolsó percekben egyedül kellett mennem. Ebből a szempontból egyébként kedvezhet a verseny, mivel ha sikerül bolyban menni, akkor nagyobb az esélyem a felzárkózásra. A holnap reggeli bemelegítő edzést minden bizonnyal a ma délelőtt használt hátsó futómű-beállítással teljesítem majd, illetve az első futóművön szeretnénk egy új radikálisabb setupot kipróbálni. Persze ha nem válik be, akkor visszatérünk az eredetihez. Akárcsak a nagydíj előtt, most is a pontszerzés a célom, azonban figyelembe véve, hogy sajnos nem valami jó helyről vágok neki a futamnak, azzal is elégedett lennék, ha legalább tíz helyet sikerülne előrelépnem.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*