Németh Balázs: „Úgy érzem, tudok még kicsit gyorsulni”

Assenben a Team Pedercini Racing Team magyar motorosa, Németh Balázs számára hasonlóan alakult a második nap, mint az első. A FIM Superstock 1000 Kupa idei második, hollandiai versenyhétvégéjén Balázs eddig hasonló ütemben gyorsul, mint riválisai, így minden eddigi edzésen a 13-15. hely környékén jegyezték. Ez vasárnapra egy stabil pontszerzést vetít előre.

A 25 éves budapesti motoros, aki idehaza a H-Moto Team támogatását is élvezi, pénteken az első szabadedzést a 15., a másodikat a 14. helyen zárta, míg ma a harmadik szabadedzésen egy 13. hellyel kezdett, a délutáni időmérőn pedig a 15. helyre kvalifikálta magát a vasárnapi futamra. Közben folyamatosan gyorsult, ami a helyezésekben csak azért nem mutatkozik meg, mert a többiek is hasonló ütemben javítottak saját legjobbjukon.

Balázs a 13.-15. helynél valamivel jobb pozícióra vágyik, és úgy érzi, vasárnap tud is még majd javítani, de mindenesetre az, hogy a hétvége minden eddigi etapját a top15-ben zárta, biztató jel, hiszen a verseny végén pont az első 15 pilótának fognak pontokat osztani.

A hétvége programja vasárnap reggel 9:30-kor a 10 perces bemelegítő edzéssel folytatódik, míg a futam 14:15-kor rajtol el. Az Eurosport2 a versenyt 23:30-tól felvételről sugározza.

Németh Balázs, 15. rajtkocka: „Reggel a harmadik szabadedzésen változtattunk az előzőnapi beállításokon, és tettünk egy lépést előre, úgyhogy pozitívan indult a nap. Aztán délután az időmérő úgy kezdődött, hogy nem lehetett tudni, száraz vagy vizes lesz a pálya. Előtte a Supersport edzésén csöpögött az eső, és nagyon sötét felhők gyülekeztek a pálya felett. A pilóták többsége ezért úgy döntött, rögtön az elején felteszi az új gumikat, hogy minél előbb tudjon futni néhány versenyképes kört, mielőtt még megérkezne az eső. Én viszont az elején inkább használt gumikon mentem ki, hogy kicsit belerázódjak. Utána feltettük az új gumikat, de nem igazán sikerült jó kört futnom velük, mert sajnos belehibáztam párat. A végén próbáltam beállni olyan versenyzők mögé, akik gyorsabbak voltak, de a gumik ekkor már nem voltak a legjobb állapotban, így nem tudtam tartani velük a lépést. A 15. helyen végeztem, ami azért bosszantó egy kicsit, mert ha nem hibázok és csak néhány tizeddel jobb időt futok, akkor könnyedén 1-2 pozícióval előrébb végezhettem volna. Azért ez se olyan rossz, mert nagyon szoros a mezőny, és a versenyen egy jó rajttal lehet majd javítani a helyezésemen. A beállításokkal ismét jól haladtunk, de szokni kell még, hogy kevesebb edzésidő áll a rendelkezésünkre, mint a Supersportban. Most is jobb lett volna kicsit több dolgot kipróbálni, de holnap a warm up-on – száraz idő esetén – erre még lesz lehetőségünk. Úgy érzem, tudok még kicsit gyorsulni, aztán a versenyen meglátjuk, ez mire lesz elég. Az elsődleges célom a pontszerzés, amihez elég lenne megtartanom a rajthelyemet, de én azért még bízom benne, hogy sikerül majd néhány pozícióval előrébb lépnem.”