Németh Balázs: „Remélem, holnap tudok még javítani a köridőmön és a pozíciómon egyaránt”

Összességében pozitívan értékeli a Pedercini Racing Team színeiben induló Németh Balázs a FIM Superstock 1000 Kupa portugáliai fordulójának első napját, amely során az összetett eredménylistán a 11. helyet szerezte meg. A magyar versenyző ráadásul sokakkal ellentétben délután is gyorsulni tudott, s így bizakodva várja a szombati folytatást.

Németh Balázs azok után, hogy az évadnyitót követő három versenyen egyaránt pontszerző helyen végzett – Assenben 9., Imolában 6., legutóbb Misanóban pedig 11. lett –, a FIM Superstock 1000 Kupa portimaói fordulóját is a top10 közelében kezdte: a délelőtti edzésen a 12. pozíciót szerezte meg, délután pedig sokakkal ellentétben jelentőset javítva feljött az összetett eredménylista 11. helyére. A többieknek főként a Portugáliában jellemző erős szél jelentett problémát, ennek köszönhetően a Pedercini Racing Team Kawasakiját terelgető motoros jóval közelebb tudott kerülni az élmezőnyhöz.

Balázs a nap végén pozitívan értékelte a történteket, és reméli, hogy a folytatásban tovább tud majd gyorsulni, hogy elérhesse a hétvége előtt kitűzött célját, miszerint egy újabb erős pontszerzéssel megerősítse összetettbeli helyezését (Kyle Smith és ő pontazonossággal a 10. helyen állnak, a brit csak aragóni dobogója miatt előzi meg a pilótát).

Németh Balázs
„A mezőnyből többen is voltak, akik múlt héten teszteltek ezen a pályán, ezért rögtön az első szabadedzésen nagyon jó köridők születtek. Délutánra felmelegedett az idő és a szél is felerősödött, ezért csak kevesen tudtak javítani. Én szerencsére ezek közé tartozom: a második szabadedzésen az első helyezetthez képest 1,2 másodperces időkülönbséggel a kilencedik lettem, és az összetett eredménylistán is közel nyolc tizedmásodperccel közelebb kerültem az élbolyhoz. Összességében eredményesnek tartom a mai napot. Remélem, holnap tudok még javítani a köridőmön és a pozíciómon egyaránt.”