Németh Balázs: „Portimao a kedvenc pályáim egyike”

Hamarosan pályára gurul a Supersport világbajnokság hatodik futamának mezőnye. A helyszín: Portimao, ahol a H-Moto Team versenyzője is rajthoz áll majd.

A portugáliai Portimaóba látogat hétvégén a Supersport mezőnye, Németh Balázzsal és csapatával a Complus SMS Racinggel együtt. A 24 éves versenyző legutóbb Doningtonban szállt harcba a világbajnoki pontokért, ahol a harmincegyedik rajtkockából indulva végül huszonkettedikként ért célba. A magyar motoros számára ezúttal a legfőbb cél az, hogy a korábbiaknál előkelőbb helyezést érjen el az időmérő edzéseken, ami lehetővé tenné számára, hogy aztán a futamon már a világbajnoki pontot, illetve pontokat érő helyezésekért harcolhasson. Balázs számára már csak azért is fontos lenne a Portimaóban való jó szereplés, mivel június 12-én ünnepli 25. születésnapját, amely mindössze három nappal van a portugál nagydíj után, így mi mást, ha nem egy nagyszerű eredményt kívánhatna magának negyed évszázados kora alkalmából.

Németh Balázshoz hasonlóan a Supersportban pályára gurul majd Tóth Imre és Talmácsi Gábor is, akikért szintén szoríthatunk, akárcsak a Superstock1000-ben viaskodó Győrfi Alenért, aki a legutóbbi monzai viadalon idei első pontjait szerezte meg BMW-je nyergében.

Németh Balázs:- „Néhány nappal a verseny előtt én már az „eget kémlelem”. Sajnos a meteorológia most is változó körülményeket jelez. Alapvetően jó idő ígérkezik, de egy nyári zápor lehetősége mindennap jelen lesz.

Mindig különös élmény egy éppen kapuit megnyitó új pályán motorozni. Azon szerencsés versenyzők közé tartozom, akik 2008-ban Portimaóban ezt megélhették. A pálya valójában még el sem készült teljesen. A fű még nem bújt ki a földből, ezért azt zöldre festették. (A módszert valószínű a volt Szovjetunióból importálták. Ott volt divat mindent átfesteni egy-egy politikai delegáció érkezése előtt.) Tekintve, hogy más pályákon újoncként hátrányban voltam az öreg rókákkal szemben, az új pálya nekem akkor relatíve előnyt jelentett. Ez elért helyezésem alapján is mérhető volt. Örömmel tértem vissza ide 2011-ben. A versenyen elért 10. helyezésemet sikerként könyvelte el a motoros szakma. Műszaki problémák miatt gyengébben sikeredett a 2012-es futamom, de ez nem árnyékolhatta be kellemes emlékeimet. Portimao most is kedvenc pályáim közé tartozik. Érdekessé teszik a szintkülönbségek és lendületes vonalvezetése.

Rengeteg dolgunk lesz hétvégén, hiszen nem találtuk még meg az üdvözítő, jó alapként használható beállításokat. Remélem, ezúttal az időjárás miatt nem kerülünk időzavarba, és sikeresen küzdünk meg az előttünk álló feladatokkal.

Szeretnék vb pontokkal hazatérni Portimaóból.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*