Németh Balázs: „Örülök az újabb top10-es eredménynek”

Nemeth_Balazs_Portimao_vasarnap_kep2A Pedercini Racing Team színeiben induló Németh Balázs a 10. helyen ért célba az eleinte nedves, majd folyamatosan felszáradó pályán megrendezett portimaói versenyen, a FIM Superstock 1000 Kupa idei ötödik állomásán. A magyar versenyző örül az újabb remek eredménynek, ám elmondása szerint jobb beállításokkal még több pontot szerezhetett volna.

Trükkös körülmények fogadták a FIM Superstock 1000 Kupa mezőnyét a futam előtt Portimaóban, a korábbi eső miatt ugyanis helyenként még vizes aszfalton kellett elrajtolniuk a versenyzőknek. A 13. rajthelyről induló Németh Balázs, a Pedercini Racing Team pilótája remekül kapta el a startot, hiszen egy kör alatt öt helyezést is tudott javítani, így feljött egészen a nyolcadik pozícióba. Az erős szél miatt folyamatosan száradó aszfalton azonban gyorsan elkoptak az abroncsai, így valamelyest visszaesett a motoros, a 10. helyét azonban sikerült megőriznie, így az asseni kilencedik és az imolai hatodik pozíció után újabb top10-es eredményt tudhat a magáénak.

A pontversenyben a 12. helyezést elfoglaló pilóta a nap végén elmondta, örül az eredménynek, ugyanakkor érzése szerint jobb beállításokkal még előkelőbb pozícióban érhetett volna célba. Balázs természetesen nem felejtett el gratulálni kawasakis csapattársának, Lorenzo Savadorinak sem, aki megnyerte a futamot, s ezzel az összetett tabellán is az élre állt.

Németh Balázs
„Az előrejelzésekhez képest teljesen más időjárás köszöntött ránk Portimaóban. Ez okozott némi izgalmat és bizonytalanságot a csapatoknál. Az első két nap alatt gyűjtött beállítási adatokat mindenki elfelejthette. Én kedvelem a vizes futamokat, most sem az eső okozott fejtörést számomra, hanem annak a lehetősége, hogy a szélnek köszönhetően a vizes pálya felszárad. Én esőgumival vágtam neki a versenynek. A rajtot nagyon jól kaptam el, öt helyet jöttem előre. A száradó aszfalton azonban gyorsan elfogytak az abroncsaim, ezért néhány pozíciót visszacsúsztam, de a futam végén a tizedik helyemet biztosan őriztem. Minden körülményt figyelembe véve örülök az újabb top10-es eredménynek, de nem vagyok teljesen elégedett, mert úgy érzem, kicsit jobb beállításokkal előrébb is végezhettem volna. Gratulálok csapattársamnak, Lorenzo Savadorinak, aki megnyerte a versenyt, és ezzel az összetett pontversenyben is átvette a vezetést. Örülök a sikerének, ez új lendületet adhat a csapatunknak.”