Németh Balázs nagy izgalommal várja Silverstone-t

A moszkvai viadal óta eltelt több mint két hét lehetőséget biztosított Németh Balázs számára, hogy az orosz nagydíjon szerzett sérüléseit kiheverje, és újult erővel vágjon neki a szezon nyolcadik versenyének, amelyet Silverstone-ban rendeznek.

A legutóbbi, moszkvai versenyhétvége egy részét sajnos kénytelenek voltak a szervezők egy tragikus balesetből kifolyólag törölni, mivel az olasz Andrea Antonelli életét vesztette a Supersport futamának első körében. A világbajnokság teljes mezőnye így gyászhangulatban érkezik az angliai Silverstone-ba, ahol a sorozat következő viadalát rendezik a hétvégén. Az összes többi versenyzőhöz hasonlóan Németh Balázsnak is jól jött az elmúlt másfél hetes szünet, hiszen a H-Moto Team pilótája Moszkvában egy hát- és egy térdsérülést is összeszedett. Mostanra azonban már sikerült teljesen felépülnie, ami azt jelenti, hogy újult erővel veti majd bele magát a hétvége eseményeibe. A 25 éves motoros számára kellemes emlékeket jelent a silverstone-i aszfaltcsík, hiszen a Complus SMS Racing versenyzője ezen a pályán érte el Supersport pályafutása egyik legjobb eredményét egy hetedik hely formájában még 2011-ben. Balázs bízik benne, hogy ezúttal is kedvez majd neki az angol ring.

A Supersport silverstone-i futamát vasárnap magyar idő szerint 14:30-kor követhetik nyomon az érdeklődők az Eurosport1-en.

Németh Balázs:- „A tragikus moszkvai hétvége után Silverstone-ban verődik össze az akkor szétrebbent motoros társadalom. Lélekben velünk lesz Andrea is. A találkozás első percei az emlékezés pillanatai lesznek. A moszkvai történések valószínűleg mindenkit áthangoltak kicsit. Én azt remélem, sokkal nagyobb felelősséggel, összekovácsoltabban vágunk neki ennek a versenyhétvégének. A verseny szervezőit is gondolkodásra késztetik a közelmúlt eseményei, és lépéseket tesznek a futamok biztonságának növelése érdekében. Egy nagyon patinás pályára érkezünk. Elsősorban a Forma -1 es eseményeknek köszönhetően örvend nagy népszerűségnek. 1950-ben itt gurultak fel a rajtrácsra az első Forma-1 nagydíj résztvevői, és itt írt történelmet Guiseppe Farina Alfa Romeoval megszerzett győzelmével. A pályát többször átalakították, a motorversenyre használt nyomvonalat 2009-ben alakították ki. Azóta minden évben ellátogatnak ide a világ legjobbjai.

Silverstone nagy Supersport sikereim első helyszíne. 2011-ben a 21-ik kockából rajtolva hetedikként értem célba. Miután átrágtam magam a hátsó régión, a verseny közepétől az élen motorozókkal azonos köröket futva sikerült felkapaszkodnom az élbolyba. A tavalyi versenyem is jól indult, hiszen az edzéseken végig második-harmadik soros pozíciót foglaltam el, de a futam első körében motorom leállt, kénytelen voltam feladni a versenyt. Moszkvában szerzett sérüléseimet kihevertem. Túl vagyok a varratszedésen, kezem is jól működik. Erről kiutazásom előtt sikerült meggyőződnöm a kecskeméti aszfaltcsíkon. Mindezt tavalyi főszerelőmnek, Kulik Csabának köszönhetem, aki egy formába hozó edzésre motort biztosított számomra. Ilyen előzmények után nagy izgalommal várom a versenyt. Remélem, bekattannak a régi reflexek, és ha a technika sem hagy cserben, jó eredménnyel térhetek haza.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*