Németh Balázs: „Minden tőlem telhetőt megteszek majd”

Németh Balázs számára sajnos nem sikerült a top20-as rajtpozíció megszerzése Monzában, azonban a magyar versenyző ettől függetlenül eltökélten készül a holnapi futamra, hiszen a 24 éves motoros célja továbbra is a pontszerzés.

A Supersport világbajnokság monzai fordulójának második napján már többségében száraz körülmények között zajlottak az események, így a csapatok és versenyzők tulajdonképpen kezdhették előröl a motorok beállításaival kapcsolatos munkálatokat. Mivel a pénteki esős körülmények között használt setupok nem bizonyultak hasznosnak, ezért új irányba folytatódott a felkészülés a vasárnapi futamra Németh Balázs csapata, a Complus SMS Racing Team háza táján is. A 24 éves pilóta a délelőtti második szabadedzést a huszonhetedik helyen zárta, amelyet követően természetesen az volt a célja a H-Moto Team versenyzőjének, hogy a délutáni kvalifikáción egy top20-as rajtpozíciót csípjen meg. Sajnos azonban az égiek nem fogadták a kegyeikbe a mezőnyt, mivel az időmérő végén eleredt az eső, vagyis pont az edzés kritikus időszakában nem tudtak a versenyzők – köztük Németh Balázs – a maximumon menni. A budapesti motoros végül is a huszonnyolcadik rajthelyet szerezte meg, ami azt jelenti, hogy a Balázsnak vasárnap mindenképpen egy jó startra lesz szüksége a feljebb zárkózás érdekében.

Az előrejelzések szerint száraz idő várható a monzai nagydíjra, amelyre kora délután 13:30-kor kerül majd sor. Németh Balázs mellett a Supersportban Tóth Imréét és Talmácsi Gáborért is szoríthatunk majd, míg a H-Moto Team másik pilótája, Győrfi Alen délelőtt 10:30-kor rajtol el a Superstock1000 mezőnyével. Végül, de nem utolsó sorban ne feledkezzünk meg a European Junior Cup-ban vitézkedő Sebestyén Péterről és Bódis Richárdról sem, az ő versenyüket a Superbike második viadala előtt, 14:35-kor rendezik.

Németh Balázs : –„Ma sokat dolgoztuk annak érdekében, hogy javítsunk a motor beállításain, ami sikerült is, azonban nem olyan mértékben, mint azt szerettem volna. A délelőtti szabadedzés, ahol az asseni viadalon használt beállításokkal kezdtünk, teljesen száraz körülmények között zajlott, viszont a délutáni időmérőn már nehezebb dolgunk volt, ugyanis a tréning végén elkezdett esni az eső. Emiatt a kritikus részeken többen is lassítottak és felültek a motorjukon, így pedig igen nehezen lehetett egy tiszta gyors kört futni. Úgy vélem, hogy pár tizedmásodperc bennünk maradt, vagyis talán egy kicsit jobb rajthelyet is megcsíphettem volna. A pénteken tapasztalt váltóelektronikai problémát szerencsére sikerült megoldani, viszont motorom még mindig egy kicsit nehezen indul. A szerelőim azt mondták, hogy ennek az oka a túl magas alapjárat lehet, így ezen változtattunk egy kicsit. A holnap reggeli bemelegítő edzésre tervezünk pár változtatást a Hondámon, mivel a célom az, hogy a futamon egy jó rajtot követően megpróbáljak minél előrébb jönni. A célom továbbra is a pontszerzés, még akkor is, ha most ez egy kicsit távolinak tűnik, azonban minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy összejöjjön a bravúr.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*