Németh Balázs a top10-ben zárta a vizes asseni versenyt

 A FIM Superstock 1000 Kupa idei második, asseni fordulójának legvégére megérkezett az előzetesen jósolt eső, így azok után, hogy az összes addigi edzést száraz pályán teljesítette a mezőny, magát a versenyt már vizes aszfalton kellett abszolválniuk a pilótáknak. Németh Balázs most ment először vízen a Kawasaki ZX-10R-rel, amit ennek ellenére a bravúros 9. helyen hozott célba.

A Pedercini Racing Team magyar motoros a hétvége összes edzését a top15-ben zárta, és szombaton az időmérőn a 15. rajtpozíciót kaparintotta meg magának, így vasárnap innen várhatta a futam rajtját. Kicsit többet kellett várnia rá, mint gondolta, hiszen vasárnap olyan mennyiségű csapadék zúdult a hollandiai aszfaltcsíkra, hogy a Superbike második futamát el kellett halasztani, így minden utána levő program is csúszott. Végül majd két órával az eredetileg tervezett időpont után kezdetét vette a verseny, ám a pályát még ekkor is komoly mennyiségű csapadék borította.

Németh Balázs a futam rajtja előtt egy métert nem tett még meg vizes pályán az olasz csapat Kawasakijával, így ennek megfelelő óvatossággal kezdett. Ennek ellenére rögtön az első körökben tudott javítani néhány pozíciót, és néhány kör elteltével feljött 9.-nek, Fabio Masseit üldözve. Balázs végig ésszel ment, nem feszítette túl a húrt, de azért végig erős tempót diktált, aminek meg is lett a jutalma. A leintésnél a 9. helyen szelte át a célvonalat, ezzel megszerezte idei első pontjait a bajnokságban, rögtön hetet, aminek köszönhetően két futam után a 14. helyet foglalja el az összetettben.

Balázs pontjai egyben a magyar motorsport idei első pontjait is jelentették a Superbike világbajnoksággal együtt futó sorozatokban, ami a hazai motoros élet minden szereplője számára örömteli hírként szolgálhat.

A Superbike világbajnokság és egyben a FIM Superstock 1000 Kupa következő futamát május 9.-11-én rendezik az olaszországi Imolában.

Németh Balázs, 9. helyezés
„Sokat kellett várni a Superstock 1000 futam rajtjára, az időjárási körülmények miatt elhalasztották a második Superbike futamot, és ezért a miénk is csúszott. Nehéz dolgunk volt a vizes beállításokkal, mert még nem mentem vízen a motorral, ezért csak találomra tudtuk beállítani a motort. A rajtom jól sikerült, és az első pár kanyarban is jöttem előre pár helyet. Az első néhány körben próbáltam visszafogni magam, hiszen még nem volt tapasztalatom a motorral esőben, és csapatom is azt javasolta, hogy óvatosan kezdjek. A verseny közben kialakult egy kisebb csoport, és az előttünk lévő boly már elszakadt tőlünk jelentősen. Tudtam, hogy nem tökéletesek a beállításaim, és sokat csúszkáltam a kigyorsításokon, ezért nem akartam túlerőltetni, inkább kicsit a végére tartogatva, beálltam Massei mögé. Ő is a végére tartogathatta az erejét, mert az utolsó két kört meghúzta nagyon, ezért nem sikerült megelőznöm, csak a tempót tudtam tartani vele. Összességében örülök az eredménynek én is és a csapat is, megszereztem az első pontjaimat ebben az évben, szárazon és vízen is sikerült jó tempót mennem. Otthon megpróbálok minél többet edzeni a következő futamig, és bízok benne, hogy Imolában sikerül megismételni majd a top10-es eredményt.”