Német Gábor: Új autóval az Eger Rally-n!

  1. Eger Rallye 2016. 04.01-03. Arable Racing Kft Opel Adam R2

Szabó István navigálásával, Német Gábor egy új Opel Adam R2-vel áll rajthoz a 11. Eger Rally-n.

Tizenhat gyors fog rátok várni a két verseny nap alatt, illetve pénteken egy rajtceremónia. 

Tudtok-e tesztelni a verseny előtt, vagy ha már voltatok miként is sikerült ez? – Sajnos nem volt és már nem is lesz lehetőségünk tesztelni, mivel az osztrák csapat, akikkel az éven együtt fogunk versenyezni, csak a héten vette át az autót, amivel rajthoz állunk és annyira rövid volt az idő, hogy átnézzék és felkészítsék a versenyre, hogy csak a csütörtök esti gépkönyvezésre tudják leszállítani az autót. Azt gondolom közúton még fogok vele gurulni pár km-t, azért hogy az alap funkciókat megszokjam és az üléspozíciót megnézzem, de az első gyors lesz, ahol valójában kipróbálhatom. Nem így terveztük, de ez most így jött össze.

IMG_0184

Ennyi gyors nem kevés magyar viszonylatban, miként tudtok pontos itinert készíteni, illetve mennyiszer lehet bejárni a pályát és elég-e az a mennyiség egy jó teljesítményhez? – Valóban elég jó kis versenyútvonalat sikerült a rendezőknek kitűzniük, azonban a pályák nagy része megegyezik a tavalyi szakaszokkal. Azt hiszem, hogy háromnál többet egyik pályán sem fogunk menni, mivel a nagy részét már ismerjük.

Jó páran lesztek a kategóriátokban. Mi is a célotok ezen az első ORB versenyen, hol is szeretnétek végezni? – Nagyon sokan leszünk a kategóriában, a külföldi versenyzőkkel együtt, ha jól láttam 15-en, ami nagyon jó. Elsősorban az Eger Rally-t egy tesztnek szánjuk, hiszen szeretnénk megismerni az autót és felkészülni a következő versenyünkre. Természetesen, azért szeretnénk minél jobb eredményt elérni. Ha minden jól megy és az autó egyben marad, akkor az elkövetkező időszakban nem fogunk unatkozni, hiszen rajthoz állunk az osztrák Lavanttal Rally-n, ami egy héttel az Eger Rally után lesz.

 HM6_5667

A 2016-os terveitekről beszélnél? – Mivel a tavalyi évünk elég csonkára sikeredett, ezért az idei szezonban szeretnénk behozni a lemaradásunk, ezért idén a hazai bajnokság mellett az osztrák bajnokság Opel kupasorozatában is részt veszünk. Ez az „Opel-Cup” öt versenyből áll és nagyon erős versenyzők vesznek részt benne, úgyhogy nem lesz egyszerű dolgunk, már csak azért sem, mert a kinti pályák nagyon nehezek, amihez fel kellesz nőnünk minden tekintetben. Tehát elsősorban az osztrák futamokra és bajnokságra fogunk koncentrálni, de a magyar bajnokság aszfaltos futamain is szeretnénk rajthoz állni és minél több pontot szerezni.

– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu