Nélkülöző gyermekeket ajándékoztak meg az MVM Csoport dolgozói

Baji Csaba az MVM adventi naponRászoruló gyermekeket láttak vendégül és ajándékoztak meg az MVM Csoport vezetői és munkavállalói az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat keretében. Több mint 50 rászoruló kisgyermeknek adtak át ajándékot a cégcsoport vezetői, valamint közel 500 csomagot juttattak el négy szervezet részére, hogy szebbé varázsolják számukra az ünnepeket.

Nélkülöző gyermekeknek adták át az MVM Csoport felsővezetői az ajándékokat, amelyeket a cégcsoport dolgozói gyűjtöttek számukra. Az MVM az „Adventi Ünnep a Bazilikánál” rendezvénysorozat főtámogatójaként idén a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, valamint az Egyesület a Remény Kis Emberei Közösségért szervezetek által támogatott, rászoruló gyermekeket ajándékozta meg december 15-én. A gyermekcsoportot egy különleges karácsonyi kiskoncerttel köszöntötték a téren; a Budapest Show Kórus tagjai álltak össze egy meglepetés produkcióra, miközben a Szent István Bazilikára vetített fényfestés varázsolta még szebbé az ünnepi hangulatot. Az MVM Csoport munkavállalói önkéntesként is részt vettek az eseményen, a négy intézmény szervezésében pedig több, mint 50 gyermek érkezett a vásárba, akik az ajándékok mellett bögrével és mézeskalács szívekkel térhettek haza. Az adventi élmények korcsolyázással, kürtőskalács készítéssel folytatódtak, amit ezúttal hírességekkel gyakorolhattak a kicsik; Kovács „Kokó” Istvánnal és a Hooligans tagjaival.

A Bazilikánál rendezett jótékonysági akción túl – a korábbi évek hagyományaihoz híven – az MVM Csoport idén is jótékony célra fordítja a ajándékozásra szánt összeget, így gondolva az ünnepen az igazán rászorulókra. A nemzeti energetikai vállalat hetedszerre megrendezett Élménynapján összesen 75 millió forint támogatást adott 13 intézménynek, kórháznak és civilszervezetnek. Az összegből többek között kórtermeket és laboratóriumokat újítanak fel, valamint különleges eszközöket vásárolnak majd a beteg gyerekek gyógyulását segítő szervezetek.

„Az MVM Csoport a magyarországi, és egyre inkább a régiós energiapiac meghatározó szereplőjeként erkölcsi kötelességének tekinti, hogy hozzájáruljon a társadalom, szűkebb és tágabb környezete és az egyes közösségek fejlődéséhez, támogatásához. Büszke vagyok rá, hogy idén is sokak ünnepét tehetjük szebbé különleges programjainkkal és ajándékainkkal.” – mondta Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója az adventi napon.

Koko és a Hooligans zenekar is csatlakozott az adventi naphoz