Nehéz időmérő után újra dobogón Norbi a Nürburgringen!

Problémásan indult a vasárnapi nap Norbi és Mercedes kamionja számára, és csak a tízedik rajthelyet sikerült megszereznie az időmérőn. Az első versenyfutamra azonban megérkezett az eső amiben Norbi nagyszerű versenyzést bemutatva a harmadik helyig küzdötte fel magát!

A fordított rajtrácsos versenyre újra felszáradt a pálya, ahol Norbi a hatodik helyről rajtolt, majd a két bajnoki éllovassal szemben két helyet vesztve, de négyet előzve a negyedik helyen futott be.

“Délelőtt a bemelegítésen majd pedig az időmérőn érezetem, hogy valami nincs rendben, nagyon komoly túlkormányzottsággal küzdöttem, ami eléggé lelassított szombathoz képest. Sajnos az időmérőn sem derült ki a probléma oka, így ez okozta a vesztünket. A Q2-be ugyan bejutottunk, de az első gyors körömben az autó hátuljával elütöttem egy bólyát, ami miatt törölték az első körömet, a második próbálkozásra pedig sajnos kifogyott a hűtő víz. Ez azonban már mutatta is a próbléma okát, azonnal elkezdtünk gyanakodni, hogy valahol folyik a hűtővíz, ahol nem kellene és ez biztos a hátsó kerék alatt landol, okozva a problémáinkat. Így is volt, megtaláltuk a hiba okát, amit orvosultunk is, de sajnos már csak a 10. helyről tudtam rajtolni. Szerencsénk volt azonban hogy megjött az eső, gyorsan átálltunk esős beállításokra, és már az első körökben éreztem, hogy magabiztos vagyok és gyors tudok lenni, így elkezdtem előre törni, egészen a 3. helyig. Jochen és Adam sajnos már megszöktek, így őket nem volt esélyem utolérni.
A fordított rajtrácsos futamon újra a rajt volt a legnehezebb pillanat, sajnos nem tudtam védekezni az erősebb motorú autókkal szemben, és hamar visszacsúsztam két helyet, de aztán sikerült mégis lassan előrelépni és felérni a negyedik helyig.
Jó hétvége volt, sikeres hétvége a Tankpool24 csapatának hazai versenyén, láttam a csapaton hogy nagyon örültek a dobogós helyezéseknek és ez nagyon boldoggá tesz engem is.
Technikai oldalon is voltak előrelépések, annak ellenére hogy most nem sikerült győzelmet szerezni, elégedett vagyok a versenykamionnal, a vezethetőséggel, most úgy tűnik tényleg már csak magas fordulaton a nyers erő hiányzik a sikerhez.
Folytatjuk tovább a munkát a nyári szünetben, és tudom, hogy a Hungaroringen erősebbek leszünk mint eddig bármikor. Gyertek ki szurkolni!” – mondta Norbi a versenyhétvége végén.

Most majdnem két hónap nyári szünet következik a bajnokságban, és legközelebb 2016 Augusztus 27-28.-án a Hungaroringen tér vissza a Kamion Európabajnokság! Várunk mindenkit szeretettel!