Négyen előzetesben

T. Dávid és társai a gyanú szerint kábítószerrel kereskedtek. A gyanúsítottakat a nagykőrösi rendőrök fogták el.

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást T. Dávid 19 éves nagykőrösi lakos és társai ellen.

dscf9553

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi és 27 éves társa, Sz. Csaba saját fogyasztásra is tartottak, valamint anyagi haszonszerzés céljából több nagykőrösi lakosnak értékesítettek kábítószert az elmúlt hónapokban.

A nagykőrösi nyomozók 2016. november 15-én mindkét férfi lakásán házkutatást tartottak, amelynek során előre kiporciózott, fóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le.

Sz. Csabát és T. Dávidot a rendőrök elfogták, előállították, majd kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették. A bűncselekmény elkövetését mindketten elismerték. A Ceglédi Járásbíróság 2016. november 17-én elrendelte az előzetes letartóztatásukat.

dscf9617

Vallomásaik alapján a rendőrök további személyeket fogtak el és állítottak elő.

A nagykőrösi nyomozók – a nagykátai rendőrökkel közösen – 2016. november 16-án elfogták Cs. József 20 éves nagykátai és Sz. Lajos 21 éves tápióbicskei lakosokat. Mindkettőjüket előállították és kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették. A bíróság az ő esetükben 2016. november 18-án döntött az előzetes letartóztatás elrendeléséről. A bűncselekmény elkövetését mindkét gyanúsított beismerte. A nyomozók házkutatást tartottak mindkettőjüknél, amelynek során kábítószergyanús anyagokat foglaltak le, amelyek az eljárás során kirendelt szakértő elsődleges véleménye szerint kábítószernek minősülnek.