Négy új fiatal Sportnagykövetet választott az UNIQA

   Egy hónap alatt közel 100 pályázat érkezett

  • A 4 új Sportnagykövettel már 17 fiatal szerepel az UNIQA tehetségtámogató programjában
  • A sportnagykövetek részt vesznek a biztosító egészséges életmódot népszerűsítő programjaiban
  • Pszichológus és sportorvos is segíti a fiatalokat

Budapest, 2016. június 15. – Közel száz, a sportéletben és a tanulmányok területén is kiemelkedően teljesítő fiatal közül választotta ki 2016-ban négy új Sportnagykövetét az UNIQA Biztosító. A negyedik éve futó programban jelenleg tizenhét, 7-18 év közötti diák vesz részt 15 sportág képviseletében. Idén Bokros Csenge Anna olimpiai cross country kerékpáros, Sipőcz Rihárd cselgáncsozó, Szilvási Gréta úszó és Tóth Lili Anna középtávfutó nyerte el a szakmai zsűri döntése alapján a nagyösszegű sportszer és sportruházat vásárlási utalványt, valamint az egyéni sportágukra kiterjedő éves utasbiztosítást. A Sportnagykövetek és szüleik munkáját ettől az évtől a Sportnagyköveti program pszichológusa és sportorvosa is segíti.

Ünnepélyes keretek között vehette át az UNIQA Biztosító Sportnagyköveti elismerését az a 4 sikeres diáksportoló, akiket közel 100 pályázó közül választott ki a háromfős szakmai zsűri. Az áprilisban meghirdetett pályázaton ismét olyan tehetséges 7-18 év közötti diákokat keresett a biztosító, akik jó tanulók és eredményes sportolók is egyben.

A díjátadó rendezvényen az UNIQA vezérigazgatója külön köszöntötte Egri Viktória sportlövőt, aki Sportnagykövetként készült versenyeire. Viktória a sportlövő Európa-bajnokságon döntőbe jutott, és ezzel olimpiai kvótát szerzett.

„A 2013-ban elindított programunkra évről évre egyre több tehetséges fiataltól érkezik pályázat.  Ez megerősített bennünket abban, hogy az egészséges életmódot népszerűsítő eseményeinkbe a legfiatalabbakat is be kell vonni, hiszen ők a saját korosztályuk mellett a szüleiknek és családjuknak is példát mutathatnak”- mondta el Othmar Michl, az UNIQA Biztosító vezérigazgatója.

Hozzátette: idén olyan nagy számban érkeztek kiemelkedő pályázatok az ország minden részéről, hogy az eredetileg meghirdetett 3 helyett 4 új Sportnagykövetet választottak.

 

2016-ban a korábbi 13 Sportnagykövethez csatlakozik Bokros Csenge Anna olimpiai cross country kerékpáros, Sipőcz Rihárd cselgáncsozó, Szilvási Gréta úszó és Tóth Lili Anna középtávfutó, akik az előző évekhez hasonlóan szerepet vállalnak az UNIQA egészséges életmódot népszerűsítő programjaiban. A támogatott fiatal sportolók jelentős összegű sportszer és sportruházat vásárlási utalványt, valamint kísérőjükkel együtt egyéni sportágukra kiterjedő éves utasbiztosítást is kaptak.

A Sportnagyköveti program szakmai zsűrijéhez idén csatlakozott Balassa Levente pszichológus, valamint az Országos Sportegészségügyi Intézet sportszakorvosa, dr. Sipos Andrea is, akik a sportklubokban és az edzéseken zajló fizikai tréningek mellett a gyermekek mentális felkészítésében, az iskola és a sportteljesítmény egészséges egyensúlyának fenntartásában nyújtanak segítséget a sportoló gyermekeknek és szüleiknek egyaránt.

“Saját tapasztalataim alapján is egy sportoló gyermeknek, fiatalnak, egyszerre “két főállásban” kell teljesíteni. Az iskola mellett az edzéseken és a versenyeken is a maximumot várják tőlük. A szülők, edzők és a támogatók felelőssége is, hogy úgy neveljék a gyerekeket, hogy a tanulás és a sport összeegyeztethető lehessen.  A Sportnagyköveti programunk abban is különleges, hogy a sportszer utalvány mellé oktatásokat, workshopokat szervezünk a fiatal tehetségeknek, ami megkönnyítheti a tanulást  és  növelheti koncentrációs képességüket is.” – mondta el Gyenesei Leila, az UNIQA Mobil Egészségközpont munkatársa, kétszeres  olimpikon, kétszeres világ- és háromszoros Európa bajnok öttusázó, a Sportnagyköveti program harmadik zsűritagja.

Az UNIQA Biztosító idén több szakmai workshopot is szervez, ahol a Sportnagyköveteknek és szüleiknek lehetőségük nyílik szakemberekkel konzultálni, illetve különböző speciális tanulási és koncentrációs technikák elsajátítására is.