Ne terhelje tranzakciós adó a nyugdíjakat és a fizetéseket!

Mesterházy Attila

Mesterházy Attila

Az MSZP azt akarja, hogy a munkabért és a nyugdíjat sem a munkáltató, sem az állam, sem a bankok ne terheljék további költségekkel. Rogán Antalnak nem kell mást tennie, mint megszavaztatnia frakciójával a szocialista javaslatot.

 

Szemben a Fidesz és a kormány cinikus állításaival beigazolódott, hogy a tranzakciós illeték a munkavállalókat és a nyugdíjasokat sújtó újabb sarc, hiszen a bankok ennek költségeit szemrebbenés nélkül áthárították az emberekre.

 

A munkabérhez és a nyugdíjhoz pluszköltséggel történő hozzájutás a dolgozókkal és a nyugdíjasokkal szemben igazságtalan és méltánytalan.

 

Az MSZP azt akarja, hogy a munkabért és a nyugdíjat sem a munkáltató, sem az állam, sem a bankok ne terheljék további költségekkel. Ennek érdekében az MSZP frakciója korábban kezdeményezte a törvény módosítását, amelyet a Fidesz és a KDNP frakciói leszavaztak az országgyűlésben.

 

Ezért álságos a Fidesz frakcióvezetőjének mai parlamenti kezdeményezése, amely szerint havonta két alkalommal mindenki, mindenféle díj nélkül vehetné fel a fizetése egy részét vagy egészét, hiszen ezt éppen ők nem tették lehetővé.

 

Az MSZP önálló indítványként újra benyújtotta javaslatát, amely két hónapja az illetékes parlamenti bizottság asztalán van. Rogán Antalnak semmi mást nem kell tennie, mint felszólítani frakcióját, hogy szavazza meg a szocialista javaslatot.

 

Az MSZP a kormányváltás után a tranzakciós illetéket arra fogja használni, amire való: a nemzetközi pénzügyi spekuláció megsarcolására.

 

Mesterházy Attila

pártelnök-frakcióvezető

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*