Navracsics Brüsszelben azt mondta, szükség van az együttműködésre a civil szervezetekkel

Szükség van az együttműködésre a civil szervezetekkel  – hangsúlyozta Navracsics Tibor magyar EU-biztosjelölt az Európai Parlament (EP) brüsszeli székházában, szerda esti szakbizottsági meghallgatásán.

    Előbb a radikális baloldal részéről az olasz Curzio Maltese EP-képviselő, majd a meghallgatás későbbi pontján a zöldpárti frakcióban politizáló Jávor Benedek (Párbeszéd Magyarországért) vetette fel a magyar kormányzat és egyes civil szervezek között kialakult feszültséget, és az ezzel kapcsolatos kormányzati fellépést.
    Navracsics Tibor azt emelte ki, hogy ő maga mindig is jó viszonyt ápolt a civil szervezetekkel, tevékenységüket kormánytagként is segítette.   Jávor Benedeknek adott válaszában megjegyezte: megkönnyebbült, hogy a képviselő egyetlen olyan civil szervezetet sem említett, amelynek személy szerint vele keletkezett volna problémája. Maltesének válaszolva Navracsics közölte: korábban ő maga tárgyalt a civil szervezetek finanszírozásában érintett norvég, illetve svájci kormányzattal, és akkor minden felmerült vitás kérdést rendeztek. Forrás:MTI